Hatszázmilliós baki Nagykanizsán

2010.02.02. 18:24 Módosítva: 2010.02.02. 18:25
Mintegy 600 millió forinttól esett el Nagykanizsa, mert egy pályázati hiánypótlás határidejét eltévesztette a polgármesteri hivatal egyik ügyintézője. Az eset kapcsán fegyelmi eljárások indultak, derült ki a vizsgálati jelentésből.

A város tavaly novemberben jelentkezett a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett pályázatra, amelynek révén a belvárosban lévő egykori nyomdaépület felújítására és kulturális, turisztikai célú hasznosítására nyerhetett volna támogatást.

A kiíró Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség még novemberben hiánypótlási felhívást küldött a nagykanizsai önkormányzatnak, azonban az ügyintéző a kézhezvételtől számított 15 napot négy nappal elszámolta.

Elutasították a kérést

Hiába szerezték be a pályázati iroda munkatársai valamennyi hiányzó dokumentumot, azokat december 12. helyett csak 16-án adták postára, ezzel pedig lekésték a határidőt. Az elszámolt napok miatti tévedés helyrehozatala érdekében az önkormányzat méltányossági kérelemmel fordult a kiíróhoz, de a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke az előírások miatt kénytelen volt elutasítani a kérést.

A történtek miatt indult önkormányzati vizsgálat során a bizottság azt állapította meg, hogy a pályázati iroda vezetőjének és ügyintézőjének hibája miatt tévedtek a határidő megállapításakor. Mint kiderült: a hiánypótlásra felszólító levél érkezési dátumaként nem a polgármesteri hivatali átvétel napját számították, hanem a hivatal pályázati irodájánál történt kézhezvételt.

A polgármesteri összefoglaló szerint a nagykanizsai hivatalban fegyelmi eljárások indultak az elmulasztott pályázat felelősei ellen.