Ma este tízig lehet jelentkezni a felvi.hu-n

2010.02.16. 09:13
Miután tegnap az utolsó pillanatban jelentkezők miatt lelassult az online felvételi regisztrációs rendszer, az Oktatási Hivatal ma este tízig meghosszabbította a jelentkezési határidőt.

A tegnapi fennakadások miatt az Oktatási Hivatal és az Educatio Kht. ma este tízig meghosszabbítja a felsőoktatási felvételi jelentkezés határidejét – közölte az Index-szel Gáti Mátyás, a Kht. sajtófőnöke.

Gáti elmondta, hogy az utolsó órákban több ezren akartak egyszerre jelentkezni, ezért a rendszer – bár nem omlott össze, de – jelentősen lelassult. A határidőt éjfél előtt éjjel kettőig kitolták, de ma úgy döntöttek, hogy estig nyitva tartják az online jelentkezés lehetőségét. A papíralapú jelentkezéseket tegnap éjfélig kellett postára adni, ez a határidő nem változott.

A sajtófőnök az Index kérdésére elmondta, hogy a rendszert folyamatosan fejlesztik, de az a túlterheléses támadások elleni védekezés miatt egyszerre csak meghatározott számú ügyfelet enged belépni. Értékelése szerint a rendszer "tegnap is jól vizsgázott, és szinte hiba nélkül működött".

Mint mondta, munkatársai folyamatosan tesztelték éjszaka a rendszert, és bár néha várakozniuk kellett a bejutásra, többnyire probléma nélkül tudtak jelentkezni.