Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Veres Mongóliába is magával vitte Dobolyi Alexandrát

2010.02.20. 13:21
Mióta Dobolyi Alexandra volt EP-képviselő Veres János keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos titkárságvezetőjének szegődött, többször is jártak együtt külföldön.

Veres János keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos tavaly júliusig minden külföldi útjára egyedül utazott, azóta viszont, hogy Dobolyi Alexandra elvesztette EP-képviselői mandátumát, és Veres titkárságvezetője lett, együtt utaztak külföldre, írja a Blikk.

A Miniszterelnöki Hivatal adatai szerint Veres tavaly nyár óta négyszer járt külföldön, háromszor Dobolyi is elkísérte. Legutóbb január 11-én utaztak Mongóliába, ahol négy napot töltöttek, az utat közpénzből fizették, kétmillió forintba került.

A Blikk 250 ezer forintért talált repülőjegyet Ulánbátorba, adataik szerint Ulánbátor legdrágább szállodai lakosztálya pedig nagyjából 400 ezer forintba kerül egy éjszakára.

A Kormányszóvivői Iroda azzal magyarázta a mongóliai utazást, hogy Veres a mongol miniszterelnök márciusi látogatását készítette elő, részt vett a gazdasági vegyes bizottság ülésén, tárgyalt egy Mongóliában működő magyar cégről, tudományos kutatásokról, illetve vámügyi kérdésekről.

Tavaly szeptemberben Veres és Dobolyi Fehéroroszországban, novemberben Sanghajban jártak.

A tavaly decemberi makaói útjukról pénteken számolt be a lap, egy képet is közöltek, ami Makaó főutcáján készült Veresről és Dobolyiról.

Az utazásról ellentmondó magyarázatokat adtak az érintettek. Veres először arra sem emlékezett, hogy külföldön járt, majd délutánra eszébe jutott, hogy tényleg volt Kínában, bár a MEH utazási listája szerint nem akkor, nem ott és nem annak a meghívására, amiről Veres közleményt adott ki.

Dobolyi ehhez képest azt állította: „Makaó Kínához való visszacsatolásának 10. évfordulóján voltunk december 17-18-án." Kifejtette, hogy ő az európai szocialisták elnökségi tagjaként, Veres az MSZP képviseletében vett részt az ünnepségen.