A BKV feljelenti a K-Monitort

2010.02.23. 21:39 Módosítva: 2010.02.23. 21:42
Zuschlag János és Hunvald György mellett Kocsis István nevét is megemlítették a K-Monitor készítői, ezért a BKV feljelentette őket.

A BKV polgári peres eljárást indít és büntető feljelentést tesz személyiségi jogok sérelme és jó hírnév megsértése miatt a K-Monitor Iroda ellen, közölte a BKV.

A BKV azzal indokolta a feljelentést, hogy az iroda képviselője olyan szövegkörnyezetben és olyan színezetben jelenítette meg a vezérigazgató nevét, amellyel a jó hírnevét sértette.

Léderer Sándor a honlapot bemutató keddi sajtótájékoztatón azt mondta: azoknál az eseteknél, ahol megállt a tényfeltárás, de indokolt lenne az ügy folytatása, feljelentést is tesznek majd. Eddig két esetben tettek feljelentést, az egyik a BKV-botrányhoz, a másik a villamos művekhez kapcsolódott.

A honlapon jelenleg található 11 776 cikk közül tavaly 3649 került fel korrupciós témákban. Ezek közül 2501 cikk foglalkozik magyarországi korrupciós esetekkel. Tavaly két volt politikusról, Zuschlag Jánosról és Hunvald Györgyről, valamint Kocsis Istvánról, a BKV vezérigazgatójáról írtak legtöbbször a lapok ilyen összefüggésben.