A K-Monitor nem érti a BKV-t

2010.02.24. 16:27 Módosítva: 2010.02.24. 16:28
Kocsis István neve csak statisztikai összefüggésben merült fel a K-Monitor új honlapját bemutató sajtótájékoztatón, közölte a szervezet arra reagálva, hogy a BKV kedden feljelentette az egyesületet a vezérigazgató jó hírnevének megsértése miatt.

A közhasznú egyesület értetlenül áll a BKV feljelentése előtt. A K-Monitor a sajtóban megjelent, korrupcióról, visszaélésekről, illetve a közélet tisztaságáról, átláthatóságáról szóló írásokat gyűjti könyvtárszerű korrupciós adatbázisba. A szervezet nem minősíti a cikkekben szereplő személyeket és intézményeket, nem akarja eldönteni senkiről, hogy korrupt-e vagy sem - olvasható a közleményükben.

Hangsúlyozták, hogy a BKV vezérigazgatójának csak statisztikai összefüggésben merült fel a neve, hiszen az iroda által végzett elemzések szerint a magyar sajtóban tavaly megjelenő 2501, belföldi korrupciós ügyekkel foglalkozó cikkben összesen 104 alkalommal fordult elő Kocsis István neve. Ezzel a harmadik helyet szerezte meg Zuschlag János és Hunvald György mögött.

A BKV kedden indított polgári peres eljárást, és tett büntető feljelentést személyiségi jogok sérelme és jó hírnév megsértése miatt a K-Monitor ellen. A jogi lépést azzal indokolták, hogy az iroda képviselője olyan szövegkörnyezetben és olyan színezetben jelenítette meg Kocsis István vezérigazgató nevét, amellyel a jó hírnevét sértette.