BKV-típusú tanácsadói szerződések Zuglóban

Lapszemle

2010.02.24. 08:33 Módosítva: 2010.02.24. 08:34
Félmilliárd forintot költött el két és fél év alatt tanácsadókra a zuglói önkormányzat. Jutott pénz az egyik alpolgármester lányának, MSZP-s politikus kampányfőnökének, és az előzetesben ülő VII. kerületi Gál György VII. kerületi SZDSZ-es frakcióvezetőnek is.

Az MSZP–SZDSZ-es vezetésű zuglói önkormányzat 2006 decembere és 2009 májusa között félmilliárd forintért kötött tanácsadói szerződéseket, írja a Magyar Nemzet.

Az MSZP-s Csiha Judit egykori kampányfőnöke 2006-ban havi 250 ezer, 2007-ben havi 350 ezer forintot kapott azért hogy tartsa a kapcsolatot az egyik MSZP-s alpolgármester és az önkormányzat között.

Egy másik MSZP-s alpolgármester, Halász Iván havi 150 ezerért foglalkoztatott egy embert azért, hogy párttársaival összeköttetésben maradjon.

Halász Iván lánya három év alatt hárommillió forintot kapott az önkormányzattól rendezvényszervezésért.

Az önkormányzat 125 milliót szórt ki ügyvédi irodáknak, jogi tanácsadóknak. Köztük volt az SZDSZ-es Lakos Imrének, a főváros városüzemeltetési bizottsága elnökének felesége is.

Gál György, a VII. kerületi SZDSZ előzetesben ülő frakcióvezetője havi 400 ezer forintért, az átlagos képviselői tiszteletdíj négyszereséért adott tanácsokat párttársának, Weinek Leonárd polgármesternek. Killik Jenő, szintén SZDSZ, zuglói városfejlesztési tanácsnok ugyanakkor Hunvald György, jelenleg börtönben ülő VII. kerületi polgármestert látta el ingatlanhasznosítási tanácsokkal.