Energia- után Duna-csúcs béníthatja meg Budapestet

2010.02.25. 09:23 Módosítva: 2010.02.25. 10:16
Dübörög a diplomáciai nagyüzem, tizennégy ország képviselői tanácskoznak az Akadémián. A téma: a Duna-stratégia.

Megkezdődött az Európai Bizottság által szervezett Az EU Duna-régió stratégiája című konferencia csütörtökön Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia székházában.

A kétnapos tanácskozáson a részt vevő tizennégy ország képviselői megvitatják, milyen projektek megvalósítását tartanák fontosnak a majdani Duna-stratégia keretében.

A stratégia elkészítésével az Európai Tanács bízta meg az Európai Bizottságot tavaly júniusban, a stratégiát az elképzelés szerint a magyar soros EU-elnökség alatt, 2011 márciusában fogadnák el a tagállamok.

A konferencián felszólal mások mellett Bajnai Gordon miniszterelnök, a román, a bolgár, a horvát, a moldovai kormányfő és az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa.

Ma is lesznek dugók

Csütörtökön is forgalmi nehézségekre, dugókra kell számítani a fővárosban útlezárások és forgalmi korlátozások miatt - közölte a Fővinform

Erős a forgalom a budai alsó rakparton, a Budaörsi úton, a Nagyszőlős utcában. Pesten továbbra is le van zárva a rakpart és a Kossuth Lajos tér, így a belvárosban forgalmi nehézségekre kell számítani.

Nehezen járhatóak a dunai átkelők, így a Petőfi, a Szabadság az Erzsébet híd, és nagy a forgalom a hidakra vezető utakon is.

Szerda este az Energiabiztonsági Csúcstalálkozó miatt nem lehetett gyalog átkelni a belvárosi hidakon. Rendőrök zárták le a járdákat a Petőfi hídon, a Szabadság hídon, az Erzsébet hídon, a Lánchídon, a Margit hídon és az Árpád hídon.

A nemzetközi csúcstalálkozó szerdán egész nap megkeserítette a főváros életét, az ideiglenes forgalomkorlátozások miatt állandósultak a forgalmi dugók. "Azért mindennek van határa. Néhány delegáció érkezése miatt nem szabad megbénítani egy kétmilliós várost. Abcúg!" - írta minderről Orbán Viktor facebookos adatlapján.