Online suliszertárral bővült az egyszervolt.hu

2010.03.03. 13:16
Az iskolákban és az óvodákban szabadon felhasználható online tudásbázissal bővült az egyszervolt.hu. Az Egyszervolt Sulin közel kétezer oktatási és kulturális feladatsor, logikai játék, interaktív térkép kereshető és érhető el.

Pedagógiai szemléletű gyűjtőoldalra rendezték a legnagyobb magyar gyermekkulturális portál, az egyszervolt.hu mintegy kétezer oktatási és kulturális tartalmát.  Az Egyszervolt Sulin a pedagógusok tárgyszavas keresőrendszerrel állíthatják össze a tanórai, vagy irányított szabadidős foglalkozásokhoz szükséges bemutató anyagokat, feladatsorokat. A rendszer a tartalmak közötti válogatást a Nemzeti Alaptantervhez igazodó kategóriarendszerrel segíti, óvodától az ötödikes évfolyamig, korosztályi bontásban, tantárgyak illetve kompetencia területek alapján listázza a tartalmakat.

Az egyszervolt.hu portálon olvasható, hallgatható, képes-rajzos formában  jelennek meg a klasszikus és kortárs gyerekversek, mesék, népmesék, dalok, animációs filmek, kézműves foglalkoztató feladatok. Ezek mindegyikét jogtiszta forrásként használhatják fel  az iskolai és óvodai pedagógusok.

Külön  kategóriát képviselnek a készségfejlesztő, logikai játékok, melyek a forma és színfelismeréstől a szorzótáblán át az interaktív térképhasználatig adnak a gyakorlatban is felhasználhatói ismereteket.

Egyes játékokhoz  a pedagógusok olyan szerkesztőfelületet is használhatnak, amellyel szabadon állíthatnak össze feladatsorokat. Ilyen például a földrajzi és kulturális ismereteket fejlesztő Világjáró című játék, mely az akasztófajáték és a tanárok által kedvelt vaktérkép digitális ötvözete, vagy a matematikai ismeretket elmélyítő Bon bon 2 ügyességi és logikai játék, mellyel az ABC is gyakorolható.