Gyurcsány és Lendvai is Budaházyék célpontja volt

2010.03.05. 09:39 Módosítva: 2010.03.05. 09:39
RPG-vel akartak rálőni Gyurcsány Ferenc házára a Magyarok Nyilai. A koronatanú, Benkő György hangfelvételei szerint Lendvai Ildikó, Horváth Ágnes és Molnár Lajos is célpont volt, de Budaházyék Orbánék alatt is folytatták volna, mert őket "ugyanúgy utáljuk".

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke és két volt egészségügyi miniszter, Molnár Lajos és Horváth Ágnes ellen is akciókat terveztek a Magyarok Nyilai, derült ki azokból a hangfelvételekből, amiket az ügy koronatanúja, Benkő György juttatott el az RTL Klubnak.

"- vannak ilyen kedvencek, hogy Molnár Lajos, Ági néni, aztán a nagy kedvencem, a Lendvai Ildikó néni.
- Őt mondtad, a liftet, ugye?
- Ő a liftes.
- Pont azért kihívás, azért tetszik, merta a belvárosban van, ahol biztonságban érzi magát. Csak tényleg azért elég cinkes, láttam a házat azért is" - hallható a hangfelvételeken. Az RTL Híradójának értesülései szerint Budaházy csoportja azt tervezte, hogy RPG-vel, gránátvetővel lőnek rá Gyurcsány Ferenc házára.

"Egyszer volt erre izé, hogy van… hogy hívják, RPG. És akkor rá lettünk uszítva, hogy álljunk rá Fletó bátyó házára, hogy hogyan lehet. És akkor talált is az egyik srác valami kilátót a környéken, ami még elért volna a Fletó házához" - hallható a felvételen. Végül azonban nem sikerült RPG-t szerezniük.

A felvételeken az is hallható, hogy a csoport egy esetleges kormányváltás után is folytatta volna akcióit. "Figyelj, az Orbán idején ugyanez fog menni. Mi az Orbánt ugyanúgy utáljuk" - hallható.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke a nyilvánosságra került bizonyítékok ellenére nem tartja terrorszervezetnek a Magyarok Nyilait. Szerinte "semmiféle ártatlan embernek nem esett bántódása", a támadások pedig "komolyabb károkat nem okoztak".

A gyanú szerint a Magyarok Nyilai tagjai verték meg Csintalan Sándort, lőttek rá Hiller István üresen álló családi házára és dobtak Molotov-koktélt több szocialista képviselő otthonára. A terrorcsoportot a Jobbik bicskei elnöke, Rihó Krisztián is segítette, aki a gyanú szerint lőszereket szerzett be, és egy fegyver beszerzését is felajánlotta.

A Benkő György által rögzített beszélgetések alapján az is felmerül, hogy Rihó személyesen is részt vett a Magyarok Nyilai akcióiban, ő biztosította a helyszínt a Hiller István háza elleni támadáskor.