Illegálisan terjesztettek politikai lapot a pécsi egyetemen

2010.03.17. 14:39
A lapot az egyetem diákjai készítették, szélsőséges politikai nézeteikről írnak benne névtelenül. A kiadványnak nincs terjesztési engedélye, sőt, a készítők az egyetem logóját is jogtalanul használták.

Az illegális újságnak nincs impresszuma, amelyben a felelős szerkesztő nevét meg lehetne találni. A kiadvány nem felel meg a sajtótörvényekben foglaltaknak. A lapban szélsőséges politikai nézeteket valló diákok írnak névtelenül. Csak egy e-mail címet adnak meg, ahol el lehet őket érni. Az egyetem vezetése ezen jelezte nekik, hogy az illegális újságot 24 órán belül szedjék össze. Ha nem, akkor az egyetem intézkedik.

"Eltávolítjuk a kiadványt, az arculati elemek használata miatt úgy gondoljuk, hogy semmiképpen nem lenne szerencsés, ha a Pécsi Tudományegyetemet összemosnák bármelyik politikai párttal" - mondta Győrffy Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem sajtószóvivője.

Az újság első száma száz példányban jelent meg. A készítők célja az volt, hogy megpróbálják megszólítani az alacsony választói aktivitású fiatalokat.

Az egyetem nem tesz rendőrségi feljelentést az ügyben. A kiadvány készítőinek egy e-mailt küldtek, amiben arra kérik őket, hogy többet ne készítsenek ilyen újságot. Amennyiben ez mégis megtörténik, akkor fegyelmi eljárást indítanak ellenük.