Kislétán rekonstruálták a támadást

2010.03.17. 18:42
Kislétán folytatódott a romagyilkosságok ügyében a helyszíni bizonyítási eljárás. A kommandósok korábban Galgagyörkön és Tiszalökön is jártak.

Komoly biztonsági intézkedések mellett szerdán Kislétán folytatódott a helyszíni bizonyítási eljárás a romák elleni támadássorozat ügyében. Az NNI kora esti tájékoztatása szerint a gyanúsított útmutatása alapján a nyomozók bejárták a 2009. augusztus 2-ról 3-ra virradó éjszaka történt bűneset helyszínének megközelítési-, és a gyanúsítottak menekülési útvonalát.

2009 nyarán sörétes puskával agyonlőttek egy asszonyt és súlyosan megsebesítették a kislányát. Korábban már Galgagyörkön és Tiszalökön is tartottak hasonló helyszíni kihallgatást a nyomozók.

A hat áldozatot követelő támadássorozatban a galgagyörki volt az első, 2008 júliusában. Egyik éjjel három házra lőttek rá a támadók, akik tizennégy lövést adtak le. Az épületekben összesen tizennyolcan voltak, de itt még senkinek sem esett baja.

2008 novemberében két ember halt meg, amikor Molotov-koktélt dobtak, és rálőttek két család házára éjszaka Nagycsécsen. 2009 februárjában egy ötéves kisfiút és édesapját lőtték agyon Tatárszentgyörgyön, áprilisban pedig késő este saját háza előtt egy autójához tartó, éppen munkába induló férfit Tiszalökön. 2009 nyarán Kislétán saját otthonukban lőttek rá sörétes fegyverrel egy anyára és kislányára, a 45 éves asszony meghalt.

További négy helyen nem volt halálos áldozat: 2008 augusztusában Piricsén szintén romák lakta házakra lőttek, egy ember sérült meg. Szeptemberben Nyíradonyban történt hasonló eset, de nem volt sérült. Szeptember végén Tarnabodon Molotov-koktélokkal és lőfegyverekkel vettek tűz alá három házat, de akkor sem sérült meg senki. Alsózsolcán két emberre lőttek rá december közepén a házuk udvarán, egyikük megsérült.

A sorozatgyilkosság gyanúsítottait, négy embert 2009 augusztusában fogták el kommandósok és nyomozók egy debreceni szórakozóhelyen. Mindannyian előzetes letartóztatásban vannak.  • Hírek
  • Árfolyam