Megmentették a tengelici kutyákat

2010.03.19. 12:37
A sokáig felszámolás alatt álló tengelici menhelyről sikerült kimenteni a kutyákat, a legtöbbnek már meg is van a helye, a terület gazdájával 10-11 eb marad. Állatvédő szervezetek ígéretet tettek, hogy ezek a kutyák is kapnak oltást és etetni is fogják azokat.

A tengelici menhelyet azért számolták fel, mert sem pénz, sem munkaerő nem volt a kutyák gondozására. A legnagyobb gond az volt, hogy nem
tudták ivartalanítani az állatokat, ezért nagyon nagy volt a belszaporulat. A végére már csak egy idős, kutyabarát asszony maradt az elszaporodott
ebekkel. Több civil szervezet, így az ócsai Szent Ferenc Állatotthon és a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület segített az állatokon.

Az állatok egy része magánemberekhez került, többet befogadott egy osztrák állatvédő szervezet, körülbelül tucatnyi marad a telepen, azonban ezeket is beoltják. Az öreg és beteg állatoknak állatvédő szervezetek biztosítanak tápot, és ivartalanítják is őket. Ha nem lesz gond a telepen, akkor békében élhetik le öregkorukat ott, ahol felnőttek.