Monok polgármestere panasszal élt, mert lefoglalták az autóját

2010.04.15. 13:59
Szepessy Zsolt, Monok polgármestere felháborítónak tartja, hogy körözést adtak ki ellen és lefoglalták autóját, mert nem fizette a kocsi lízingdíját. "Ma Magyarországon tartozni nem szégyen, hanem állapot" - védte magát a politikus.

Aggasztónak nevezte Szepessy Zsolt Monok polgármestere azt az eljárást, hogy a bankok és pénzintézetek az elmaradt lízingdíjakat a rendőrség segítségével akarják behajtani. A polgármester - aki az Összefogás Párt elnöke - saját, hasonló jellegű ügyében panasszal élt a vele szemben szerdán lefolytatott rendőrségi eljárás ellen.

A monoki polgármestert szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon előállították, mert nem fizette terepjárója lízingdíját, a járművet pedig nem adta át a banknak. A lízingcég feljelentést tett, amiután körözést adtak ki az autóra. Szepessy Zsolt szerdán egy másik ügyben járt a megyei főkapitányságon, ahol az alig egy napja érvényben levő körözés miatt előállították, majd kihallgatták. Ellene jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A polgármester ennek kapcsán hívott össze sajtótájékoztatót Miskolcon. "Ma Magyarországon tartozni nem szégyen, hanem állapot. Jelentős azoknak az embereknek a száma, akik nem képesek időben törleszteni adósságukat" - érvelt. Kijelentette: az Összefogás Párt elnökeként a jövőben azért fog küzdeni, hogy a pénzintézetek ne tudják kizsigerelni ügyfeleiket, az embereknek pedig legyen olyan jövedelmük, hogy törleszteni tudják hiteleiket. Saját ügyéről szólva elmondta: a lízingtartozás miatt a rendőrség lefoglalta az autóját, ami miatt panasszal élt és további jogi lépéseket tervez az ügyben.