Feleslegesen fizettek az ÁNTSZ-vezetőknek

2010.04.20. 07:09 Módosítva: 2010.04.20. 07:10
A Fidesz pénzkidobásnak tartja, hogy az Egészségügyi Minisztérium megbízási szerződés alapján fizetett egyes ÁNTSZ-es vezetőknek az újinfluenza-világjárvánnyal összefüggő tevékenységükért, írja a Magyar Nemzet.

Az egészségügyi minisztérium különszerződés alapján fizetett Bujdosó László regionális és Molnár Kornélia helyettes országos tiszti főorvosnak olyan feladatokért, amelyek az ÁNTSZ általános tennivalói közé tartoznak, írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint Bujdosót azért fizetik egészen április végéig, hogy részt vegyen a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium infrastruktúra-felkészítő tevékenységében, emellett közreműködjön a H1N1-világjárvánnyal kapcsolatos útmutató elkészítésében. Szerződését 2008 január elején kötötték, annak lejártáig hárommillió forintot fizetnek neki.

Molnár Kornélia is megbízási szerződés alapján dolgozott a minisztériumnak, őt a H1N1 elleni védőoltás elosztásával összefüggésben bízták meg logisztikai feladatok elvégzésével. Szerződését tavaly októberben kötötték, és bruttó kétmillió forintot kapott.

Az egészségügyi tárca a lap megkeresésére azt válaszolta, 2009 tavaszáig hasonló méretű pandémia, mint a H1N1-járvány, nem volt tapasztalható sehol a világon. Az oltóanyagok jól szervezett, gördülékeny elosztása érdekében jelöltek ki miniszteri megbízottat.