Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Májustól csak kártyateremben lehet pókerezni

2010.04.28. 06:54 Módosítva: 2010.04.28. 06:59
A szerencsejáték-törvény legutóbbi módosítása értelmében május 1-től csak játékkaszinóban, vagy kártyateremben szabad pókerezni. Kártyateremben játékot csak olyan gazdasági társaság szervezhet, amelynek az alaptőkéje legalább 25 millió forint.

A módosítás szerint szerencsejáték szervezésnek minősül a kártyaterem üzemeltetése is. Ezeken a helyeken csak készpénzes, vagy verseny keretében lebonyolított póker szervezhető. Készpénzes játéknál a kezdő tét 500 vagy 1000 forint lehet, az egy játékos által egyidejűleg beváltható összeg pedig nem haladhatja meg a 100 ezer forintot. Versenynél a nevezési díj legfeljebb 50 ezer forint lehet.

Kártyateremben játékot csak kizárólag erre a célra alapított olyan gazdasági társaság szervezhet, amelynek az alaptőkéje legalább 25 millió forint. A cég tulajdonosai az engedély időtartama alatt nem változhatnak.

A kártyateremben 5-10 kártyaasztal lehet, asztalonként legalább 16 négyzetméternyi terület szükséges, és egy asztalnál legfeljebb 10 személy játszhat. A teremben video ellenőrzési rendszert kell felszerelni.

A kártyaterem játékadója a tiszta játékbevétel 40 százaléka. Nyereményalap versenynél a nevezési díjak összege, míg készpénzes játéknál a megtett tétek összege. A nyereményalap 80 százalékát a nyereményre kell fordítani.

Ha a kártyateremben más szerencsejáték is folyik, akkor az adóhatóság az engedélyt visszavonja.