Lendvai nem akar parlamenti alelnök lenni

2010.05.03. 10:27
Korábban felmerült, hogy Lendvai Ildikó lehet a szocialisták parlamenti alelnöke, azonban az MSZP távozó elnöke azt mondta, hogy nem pályázik a tisztségre, és a frakcióvezetésben sem vállal szerepet.

Lendvai Ildikó, az MSZP leköszönő elnöke nem akar részt venni a frakcióvezetésben, és az MSZP-nek járó parlamenti alelnöki posztra sem pályázik. Úgy érzi, nem lenne elegáns megoldás, ha az MSZP vezetői posztjából átülne a szocialistáknak járó legmagasabb közjogi tisztségbe, mondta.

Az 59 fős MSZP-frakció hétfői alakuló ülésén a tervek szerint megválasztja vezetőjét és dönt a szervezeti és működési szabályzatáról is, frakcióvezetőnek Mesterházy Attilát javasolja az elnökség. A leköszönő pártelnök hozzátette, hogy a frakció jövő hétfőn dönt a frakcióvezető-helyettesek személyéről, valamint a parlamenti alelnöki és az országgyűlési jegyzői posztra javasolt személyekről.

Lendvai Ildikó az MSZP június eleji kongresszusáig marad a párt elnöke, itt választanak majd helyettes új vezetőt. Korábban a sajtóban több olyan hír is megjelent, hogy ha az MSZP kap parlamenti alelnöki tisztséget, akkor arra Lendvai Ildikót jelölné a frakció.