A Societasban is új vezetőket keresnek

2010.05.07. 12:34
Távozik elnöki posztjáról Varga László, az MSZP ifjúsági szervezetének vezetője. A párt országos elnökségének tagja azt mondta: a szocialisták tisztújításával párhuzamosan a Societasnál is lezajlik ez a folyamat.

Varga László úgy fogalmazott: egy nehéz időszak után jó alapokat hagy az új vezetőre, hiszen a "nagyon komoly politikai karanténban" és szinte lehetetlen gazdasági helyzetben működött szervezetet mostanra újjáalakították, megerősítették.

A Societas elnöke emlékeztetett arra: már tavaly jelezte, hogy a parlamenti választások után távozik posztjáról. Mint mondta, a tisztújítás konkrét időpontját azután határozzák meg, miután eldőlt, hogyan zajlik majd ez a folyamat az MSZP-nél.

Varga László szerint az MSZP-ben mielőbb meg kell tartani a teljes tisztújítást, azért, hogy minél hamarabb helyreálljon a külső és belső bizalom. Az MSZP megújulásának a kulcsa szerinte az, hogy olyan megoldást találjanak, amely a párttagok túlnyomó többsége számára elfogadható.

Azt tartja a leghatékonyabb megoldásnak, ha a frakcióvezetői és a pártelnöki tisztséget ugyanaz a politikus tölti be.

Mesterházy Attila személyiségében benne van, hogy képes egyesíteni a párt belső erővonalait, képes kompromisszumot teremteni és vállalni - indokolta, miért őt tartja a legalkalmasabbnak a pártelnöki posztra.

A szocialista politikus szerint az MSZP-nek fontos feladata, hogy a megmaradt egymillió szavazója megőrzése mellett - a tapasztaltabb és bölcsebb párttagjai bevonásával - nyisson a rendszerváltás utáni generációk irányába, mert ha ezt nem teszi meg, akkor a párt nem tudja növelni a támogatottságát.