Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schiffer vezeti az LMP képviselőcsoportját

2010.05.10. 13:01 Módosítva: 2010-05-10 13:13:18

Schiffer Andrást választotta frakcióvezetőnek a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti képviselőcsoportja; a párt az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága elnökévé Jávor Benedeket jelöli - jelentette be a megválasztott frakcióvezető Esztergom-Búbánatbölgyben.

Schiffer András a képviselőcsoport alakuló ülése után elmondta, frakcióvezető-helyettessé Jávor Benedeket, Karácsony Gergelyt és Szabó Tímeát választották.

Az LMP két parlamenti bizottság elnöki tisztét szeretné betölteni. Ha a pártközi egyeztetések ezt lehetővé teszik, a párt a fogyasztóvédelmi bizottság vezetésében is szerepet vállalna - közölte Schiffer.

Kérdésre Schiffer András úgy fogalmazott: csekély esélyt lát arra, hogy egységes fellépést jelentő együttműködés jöhet létre az LMP, az MSZP és a Jobbik között. Ugyanakkor nem kizárt, hogy az LMP bármelyik parlamenti párttal együtt szavazna, ha az hozzájárul a Lehet Más a Politika programjának megvalósulásához - tette hozzá.