Orbán Viktor is ott lesz Gera focidöntőjén

2010.05.12. 14:54
Orbán Viktor is ott lesz a Hamburg stadionjában szerda este, ahol az Európa Liga döntőjét játssza a Gera Zoltánnal felálló Fulham és az Atlético Madrid. Tizenkét évvel ezelőtt, igaz, már megválasztott miniszterelnökként is focidöntőre ment először a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor leendő kormányfő a helyszínen nézi meg a szerda esti Atlético Madrid-Fulham Európa Liga-döntőt. A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója az utánpótlásképző intézmény vezetőivel együtt utazott el Hamburgba, értesült a fourfourtwo.hu.

Orbán Viktor a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója, a fourfourtwo szerkesztősége pedig az akadémián működik.

1998-ban Orbán első, nem hivatalos külföldi útja megválasztott miniszterelnökként Párizsba vezetett, a labdarúgó-világbajnokság döntőjére. Az eseményre Jacques Chirac köztársasági elnök meghívására ment, és magával vitte kisfiát is.

Hogy a brazil-francia döntőn kinek szurkolt, azt nem árulta el, csak azt, hogy akkor hétéves kisfia a brazil győzelmet remélt. A meccset a franciák nyerték 3-0-ra.

1998-ban Orbán második külföldi, akkor már hivatalos útja is Párizsba vezetett.

Most jóval egyszerűbb kitalálni, kinek szurkolhat Orbán.

A Fulhamben pályára lép ugyanis a válogatottságot tavaly ősszel lemondó, Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal konfliktusba keveredő Gera Zoltán is. Orbán egy őszi nyilatkozatában Gera mellé állt: „Hogyha valaki a mi ügyeinkről hoz döntéseket, akkor annak itt kell élnie közöttünk. Ha nem, akkor ilyen esetekben mi inkább Gerának fogunk igazat adni.”

Orbán Viktor csütörtökön jön haza Hamburgból, és pénteken a parlament alakuló ülésén mond beszédet.