Vonát feljelenti Bajnai ügyvezető kormánya

2010.05.14. 12:25

Fontosabb részletek
  • Megalakult az új Országgyűlés, Orbán Viktort miniszterelnöknek kérték fel.
  • Vona Gábor gárdamellényben tette le a képviselői esküt, emiatt Bajnai ügyvezető kormánya feljelentést tesz.
  • Schmitt Pál házelnök döntése értelmében a nemzetbiztonsági bizottságot végül nem a Jobbik, hanem az MSZP vezeti.
  • A költségvetési bizottságnak jobbikos elnöke lesz.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Híres emberek jönnek, vajon mit akarnak? – kérdezi megilletődött tudósítónk.

    Tudósítónk két Fidesz-közeli celebritásba botlott: Kudlik Júliába, a Delta egykori műsorvezetőjébe és Balázs Péter színészbe, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatójába.

  • Mikola István ahol tud, segít, és nem reggelizik kommunistákat:

    Majdnem óriási botrány tört ki a lapok miatt: egy öreg, hajlott hátú, az újságos asztal mellett háromlábú bottal ténfergő bácsi 168 órát keresett, és minden arra járót megkérdezett arról, hogy látott-e ilyen újságot. Az asztal másik oldaláról indulva eközben vészesen közeledett felé Mikola István fideszes politikus. A találkozásra középen került sor. Az öreg bácsi semmitől sem tartva megkérdezte Mikola Istvánt, hogy az látott-e valahol 168 órát. Egy pillanatra megdermedt a levegő, de a volt egészségügyi miniszter megőrizte hidegvérét, udvariasan azt felelte, hogy "Hogyne", majd átnyújtott egy példányt az újságból.

  • Újabb fideszesek újabb étkezési és szokásaira derült fény:

    Ughy Attila fideszes képviselő reggelire almát és zöldteát, míg frakciótársa, a frissen képviselővé választott Németh Zoltán kalácsot evett kakaóval. A parlamentbe gyalog, illetve kocsival érkeztek, és igyekeztek ünnepélyes ruhát felvenni. Kérdésünkre, hogy az ülés vége után hova mennek, egyöntetűen azt válaszolták: attól függ, hogy meddig tart, de valószínűleg mindketten hazamennek.

  • Minden követ követ követ:

    Kihalt a karzat, a díszvendégek közül alig néhány érkezett meg. Egyelőre Kudlik Júlia, Kerényi Imre és Vízi E. Szilveszter foglalta el a helyét. De várnak több nagykövetet is, akiknek egyelőre munkatársaik foglalják a székeket.

  • További sztárok további sztárok helyén:

    A volt szocialista igazságügyi államtitkár, Avarkeszi Dezső volt parlamenti ülőhelyét Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik volt igazságügyiminiszter-jelöltje foglalhatja el az új Parlamentben. Puch László szocialista pártpénztárnok helyére Balczó Zoltán, a Jobbik parlamenti alelnök-jelöltje ülhet.

  • Dúró Dóra visszavág, Selmeczi Gabriella őszinte sajnálatára:

    A Jobbik képviselői megérkeztek a Parlamenthez, néhány tucatnyi szimpatizáns fogadta őket, akik Budaházy nevét skandálták, valamint azt, hogy "Magyarok a parlamentben!" Vona Gáboron zakó van, de lehet alatta mellény, Morvai Krisztina piros-fekete kombinációt választott, Dúró Dóra pártszóvivő talpig fehérben érkezett.

    02
    Fotó: Barakonyi Szabolcs
  • Tudósítónk megszerzett egy szupertitkos dokumentumot:

    A földművelési minisztériumnál bárki alternatív képviselői esküt tehet az egykori Kossuth tériek szervezésében. Tudósítónk megszerezte az eskü szövegét. "Én ............................... az egyetemes magyarság minden tagjának és az általuk alkotott országnak szabadságot adó Szent Koronára esküszöm, hogy az egyetemes magyarság közösségteremtő erejének, a Szent Koronának örök és elidegeníthetetlen tulajdonát képező minden értéket, ami a Szent Korona Országának földjén, földje alatt és földje fölött van, a Szent Korona tagjainak birtokában megőrzöm, a Szent Korona tulajdonával létrehozott minden értéket kizárólag a Szent Korona tagjai érdekeinek szolgálatába állítom, mindenkinek ellentmondok, aki a Szent Korona Országa, vagy a Szent Korona tagjai érdekeit sérti és mindenkivel szemben ellenállok, aki az egyetemes magyarság és az általa alkotott állam szabadságát, tulajdon- és birtokjogát, értékeinek megőrzését sérti vagy veszélyezteti. A Magyarok Istene úgy segítsen földi életemben, ahogyan eskümet megtartom."

  • Lesz-e ruhaháború az ülésteremben? – ezen töri fejét tudósítónk.

    Bár a Parlament megalakulása ünnep, az előjelek botrányt sejtetnek. Vona Gábor, a Jobbik elnöke azt ígérte, a magyar gárda egyenruhájára hasonlító öltözetben ül majd be az ülésterembe - egyelőre még öltönyben van. Ez ellen a szocialisták már előre tiltakoztak, és információink szerint tiltakozásul antifasiszta tematikájú pólót kívánnak húzni. Bár egyesek sajnálatosnak találhatják, hogy ilyen botrányok szennyezhetik az ünnepet, mi másról is szólna a demokrácia, mint a vélemények szabad kifejtéséről, ütköztetéséről.

  • Tudósítóink összevissza szaladgálnak azok után a képviselők után, akik összevissza szaladgálnak, és azok elől a riporterek elől, akik szintén ezt teszik:

    Egy tévériporter két újságírónktól azt tudakolta, hogy mi a célja a Hatodik Frakciónak, hogyan került a Parlamentbe, és miért éppen narancssárga az egyening. Válaszaink előtt elrohant az operatőrért, nem tudva, hogy frakciónk a kreatív káosz állapotában dolgozik, így másodpercekkel később egyikünk a dohányzóban kutatott interjúalany után, másikunk pedig Farkas Flórián után eredt, aki a vécébe menekült kérdéseink elől.

    01
  • Messziről jött és nagyon szomorú iskolásokra bukkantunk:

    A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilis általános iskolájának tanulói és tanárai fél 12 óta vártak arra, hogy bejussanak a Parlamentbe. Az alakuló ülés ellenére 12:45-re kaptak időpontot, most azonban mégsem nézhetik meg belülről az Országgyűlést. Csalódottan távoztak, mert kizárólag emiatt utaztak a fővárosba.

  • Van mellény vagy nincs mellény?

    A törvénytelenség és Vona Gábor fekete mellénye ellen demonstráltak csendesen transzparensekkel a Nagy Imre-szobor előtt. A mellettük elhaladó, változatos jelmezű szélsőjobbos demonstrálók alig titkoltan antiszemita megjegyzéseket kiabáltak oda.

  • Könnyen lehet, hogy a büfé a legfontosabb hely a Parlamentben, állapította meg tudósítónk:

    Úgy tűnik, a parlament büféje előtt gyülekeznek a Fideszhez közeli celebek, legutóbb a háromszoros olimpiai bajnok magyar vizilabdázó Kárpáti Györgyöt láttuk ott felbukkani.

  • A jobbikos hívek még mindig nem szeretik a szocialistákat, állapította meg tudósítónk:

    Megjött az MSZP-frakció is, ők is a főbejáraton vonultak be, de nem álltak meg fényképezkedni. A Jobbikot kísérő tüntetők heveny "takarodjatok" és "hazaárulók" bekiabálásokkal fogadták őket.

  • Gyurcsány Ferenc hallgat, biztosan készül valamire. Vagy nem:

    A teljes frakció egy ajtón keresztül lép be a gyűlésterembe. Gyurcsány Ferencet még a folyosón is kormányőrök kísérték. A volt miniszterelnök nem kívánt semmilyen kérdésre válaszolni.

    01hi
    Fotó: Huszti István
  • Az Index dohányzó különítménye az alsóházi terem melletti erkélyről nézte a Jobbikos ünnepséget a Kossuth téren. A tüntetők hangos hazaárulózása kicsalt pár öltönyöst a folyosóról, köztük a tévésből lett kdnp-s képviselő Pálffy Istvánt. "Ezeket ki vezényli?" - kérdezte Pálffy."Hát mi, innen fentről" - válaszolták a narancsingesek. "De most komolyan, ki dirigálja őket?"

  • Rájöttünk, hogy sosem tudjuk meg, kik azok az oligarchák, és mit akarnak. De még biztosan próbálkozunk:

    Körkérdést intéztünk random szembejövő fideszes képviselők körében arról, hogy:

    - Kik azok az oligarchák, akiknek Orbán hadat üzent?

    - Őket is két hét alatt szorítják vissza, mint a bűnözést, és ha nem, akkor mennyi idő alatt?

    - Végül ha Magyarország oxigénpalack nélkül sikeres csúcstámadást hajtott végre, akkor mi az alaptábor, ahová visszatérünk?

    Egyetlen értékelhető választ kaptunk: "az oligarchák gazdag emberek."

    Simicskó István annyit mondott, a humor fontos dolog, és hátba veregetett minket. Az interjúsorozatról forgatott videó hamarosan látható.

  • Az LMP nem üldögél a babérjain, hanem máris dolgozik:

    Az LMP adta be az első törvényjavaslatot az új Országgyűlésben. Schiffer András frakcióvezető már a pénteki alakuló ülés előtt benyújtotta a nemzetbiztonsági szakszolgálatokról szóló törvény módosítását kezdeményező indítványát. Az LMP azt szeretné elérni, hogy ha bármely párt, annak egy képviselője vagy kapcsolatrendszere után a titkosszolgálatok vizsgálódnak, akkor az adott pártnak a nemzetbiztonsági bizottságba delegált tagja erről ne kaphasson információt. (MTI)

  • Dúró Dóra pillanatok alatt belakta a Parlamentet, már azt is tudja, hol fodrászol a fodrász:

    Esküt tett a Jobbik a Szentkorona előtt, ahol volt időnk alaposan tanulmányozni a párt női politikusainak viseletét. Morvai Krisztina élénkvörös, zsinorós atittában, hozzá illeszkedő rúzzsal és fekete pörgös szoknyában érkezett a Tisztelt Házba. Hegedűs Lórántné hamuszínű és Dúró Dóra hófehér atillája szervezett öltözködésről árulkodik. "Nem beszéltünk össze, de mindenkinek hasonló az értékrendje, ezért az öltözete is" - mondta kérdésünkre Dúró Dóra, aki az egyik legfiatalabb képviselő, ezért korjegyző is lesz. Azt is mondta, hogy fiatal és nő, ezért döntött a hófehér atilla mellett, amit kifejezetten erre az alkalomra vásárolt. Hófehér lakkcipője ellenben nem új, ebben volt az esküvőjén is. Dúró azt is elmondta, hogy már felfedezte, hol van a fodrász és a kozmetikus a Parlamentben.

    04
    Fotó: Barakonyi Szabolcs
  • A Fidesz nagy, az MSZP kicsi, fedezett fel egy furcsaságot tudósítónk:

    Ahol egy háromnegyed órával ezelőtt a teljes Fidesz frakció fotózkodott, jelenleg összesen hat darab MSZP-s állt be, hogy készítsenek magukról egy képet. Simán elfértek a parlamenti lépcsőn.

  • A szolgáltatásokat ma nem lehet igénybe venni, azt még nem tudjuk, az orvos is szabadnapot kapott-e.

    A női képviselők gyantázási- és frizuraszokásairól szerettünk volna tájékozódni, ezért ellátogattunk a félemeleti fodrászatba. A közvetlenül a posta mellett található szépészeti központ sajnos zárva volt, később újra próbálkozunk.

  • Tudósítónk szeretné, ha valaki elmagyarázná neki, hogy mitől megy a villamos.

    A jobbikos képviselőket kísérő demonstrálók mellett lépésben haladnak el a 2-es villamosok rendőrök felvezetésével, irányításával.

  • Lehet, hogy sosem tudjuk meg, ki az a Tibor?

    Tibor saját szavai szerint jóízűen falatozott, amikor jött a hír, hogy gondok vannak az összeférhetetlenséggel. Egy önkormányzati holdingban viselt tisztségéről kell lemondania a parlamentbe először bekerült politikusnak, akit egy rutinos frakciótársa azzal ugratott, hogy amíg nem teszi le az esküt, kávét sem kaphat a büfében.

  • A légyszárnycsapkodás már végleg a múlté:

    Az új képviselők izgatott zsibongásától hangos a Parlament ülésterme. A Jobbik és az MSZP már elfoglalták helyeiket, a Fidesz frakciója még erősen foghíjas, az LMP pedig ezekben a pillanatokban érkezik. Az
    izgalom tapintható, de az emelkedettség helyét pár pillanatra az újdonság öröme vette át a teremben.

    03hi
    Fotó: Huszti István
  • cikkünk a témában:

    Hatalmas a Fidesz frakciója

    Ami nagy, az nagy. Ami még annál is nagyobb, az hatalmas.

    Ennyi boldog embert egy rakáson még nem látott a Parlament.

  • Máris el lehetne határolódni valamitől, ilyen még lesz sokszor.

    A Jobbik eskütétele előtt közvetlenül az MSZP-s Varga László
    tiltakozott egy rövidke sajtájékoztatón. Kijelentette, hogy ők az
    alkotmányra tesznek esküt, és szerintük mindenkinek ezt kellene
    tennie. A Szent Korona fontos történelmi emlék, de elítélik, ha a
    képviselők arra tesznek esküt, mert "Magyarország legsötétebb
    vészkorszakában is ez volt a szokás". Ezen kívül még arra kérik az
    összes frakciót, hogy határolódjanak el ettől az eskütételtől.

  • Tudósítónk érdekes felismerést tett arról, ki szavazhat a parlamentben, és ki nem. További kutatásokra biztatjuk:

    Az EP-képviselők is beülhetnek a parlamentbe, csak ők nem szavazhatnak. Az emeleten van saját karzatuk. A jobbikos Morvai Krisztina és Szegedi Csanád mellett a fideszes Szájer Józsefet láttuk eddig a Brüsszelben dolgozó magyar politikusok közül. Morvai és Szegedi együtt esküdött a jobbikosokkal a koronánál, mondták a szöveget, bár itt most nem lesznek képviselők.

  • Csapody Miklós messzebb van a Parlamenttől, mint valaha:

    Alma-Atiban értük utol a parlamenttől húsz év után búcsúzó volt MDF-es politikust. Csapodytól megkérdeztük, hogy melyik képviselő hiányzik neki a távoli Kazahsztánban, de nem volt jó a vonal, így csak annyit mondott, hogy ő már nem országgyűlési képviselő, hívjuk, ha hazajön.

  • Lehull a lepel a jobbikosok utazási és táplálkozási szokásairól:

    A Jobbik megszólított képviselői közül a legtöbben vonattal érkeztek. Staudt Gábor és Vágó Sebestyén meglepő módon mindketten először képviselők. "A MÁV-ot és a BKV-t használtam" - mondja Vágó, aki reggelire csak szokásos tejeskávéját fogyasztotta, az ülés után pedig egyből megy vissza Tatára, a kedveséhez. Szávay István Jobbikos képviselő viszont nem vonattal, hanem "óriási hittel, és rengeteg szeretettel érkezett a hazatérés templomába". Reggelire eperteát ivott, mert kissé fáj a torka, és sonkás-sajtos zsemlét evett hozzá, az ülés vége után pedig arra készül, hogy felhívja édesanyját, aztán pedig egy baráti koccintásra ugrik be régi egyetemista barátaihoz.

  • Üléstermi tudósítónk lírai hangulatban van, de annyi baj legyen:

    Mi adhatna hatásosabb felütést egy ünnepnek a fanfároknál? A rendőrség fúvósai rázendítettek, ezzel kezdetét vette a demokrácia nagy ünnepe, a parlament alakuló ülése. Mint az iskolában a becsengetésre, a
    kezdésig feszülten nevetgélve, felszínes beszélgetésekbe elegyedő
    képviselők mind elhallgattak, és ünnepi ruhájuk mellé a pillanatnak
    kijáró komolyságot is magukra öltötték. Megteltek a páholyok is,
    diplomaták, hírességek, művészek töltik meg a karzatot, a fotósoknak
    fenntartott páhyolból csaknem száz objektív néz farkasszemet a 386
    képviselővel. A vakuk és fényképezőgépek díszsortüzet idéző ropogása
    közepette Sólyom László megnyitotta az
    ülést.

    09hi
    Fotó: Huszti István
  • A fideszes képviselők tudják, mi a humor, és ez nem tréfa:

    Egy cinikus humorú fideszes képviselő a kupolatermeben futtában biztostotta a hatodik frakciót, hogy mostantól a minden megy a régiben, természetesen Orbán Viktor szabad idejében felteszi majd magára a koronát, és a jogarral a kézben sétál majd fel-alá az üres parlamentben.