A rendőrök titokban figyelték Hagyót

2010.05.17. 08:59 Módosítva: 2010.05.17. 10:45
A rendőrök tartottak Hagyó Miklós esetleges szökésétől, ezért az előző héten mentelmi jogának felfüggesztéséig titokban megfigyelték a volt főpolgármester-helyettest. Horváth Évát, a politikus volt szóvivőjét vasárnap este szívproblémákkal kórházba szállították, de kivizsgálás után visszaengedték a büntetés-végrehajtási intézetbe. Hagyó és társai előzetes letartóztatását hétfőn indítványozza az ügyészség.

A rendőrök mentelmi jogának megszűnéséig titokban megfigyelték Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest, írja a Népszabadság. A lap szerint erre azért is volt szükség, mert a szökés, elrejtőzés kockázatára utalt egy rendőrségi belső feljegyzés. Eszerint a nyomozók az előző héten olyan információt kaptak, hogy Hagyó az ország elhagyására készült.

DSZZS20090316102

A rendőrség péntek este gyanúsította meg és vette őrizetbe a volt szocialista országgyűlési képviselőt és főpolgármester-helyettest, Horváth Évát, a politikus egykori szóvivőjét, és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert. Mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen, vallomást Hagyó és Lelovics tett.

Közvetve úgy értesült, hogy Horváth Évát vasárnap este szívproblémákkal a János kórházba szállították, majd kivizsgálás után visszavitték a büntetés-végrehajtási intézetbe, mondta Gábor László, a volt szóvivő egyik ügyvédje. Az ügyvéd azt mondta, hogy védencével közvetlenül nem beszélhetett, erre hétfőn lehet lehetősége, amikor a bíróság dönt az ügyészség Horváth Éva, Hagyó Miklós és Lelovics Ottó előzetes letartóztatásba helyezésére vonatkozó indítványáról.

A Fővárosi Főügyészség hétfőn azért kezdeményezte a volt főpolgármester-helyettes, volt sajtósa, és a volt kommunikációs igazgató előzetes letartóztatást a BKV-ügyben, mert véleménye szerint fennál a szökés, az elrejtőzés, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye.

Hagyó, Lelovics és Horváth a volt BKV-s humánpolitikai igazgató, Szalainé Szilágyi Eleonóra és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt korábban indított büntetőeljárás gyanúsítottai.