Két sávot megnyitottak az M1-esen

2010.05.21. 07:29 Módosítva: 2010.05.21. 10:04

Pénteken reggel 5 órakor a Hegyeshalom felé vezető oldalt megnyitották az M1-es autópályán, közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. Ez azt jelenti, hogy aki Budapest felől tart Győr irányába, annak már nem kell az 1-es útra letérnie. A főváros irányába azonban még mindig tart a terelés.

Az M1-es autópálya a 103-as kilométer után a Cuhai-Bakony-ér áradása miatt szakadt be szerdán. A pályát lezárták, megkezdték a helyreállítást. Azóta a környéken gyakorlatilag nem lehetett közlekedni, a 81-es és az 1-es úton is hatalmas torlódások voltak, a csúcsforgalom idején csak araszolni lehetett.

Helyszíni beszámolók szerint csütörtökön az 1-es főúton sok volt a műszaki hibás jármű, számos kocsi hűtővize felforrt, más autókból kifogyott az üzemanyag, a GPS tájékoztatása miatt elbizonytalanodó autósok az út közepén megálltak, a félreálló kamionok a padkán megsüllyedtek, teljes volt a káosz.

A Hegyeshalom felé vezető útpálya megnyitásával arra számítanak, könnyebbséget jelent majd a Budapest felé autózóknak is, mert a jelenleginél jóval kisebb szembeforgalommal kell számolniuk, nagyobb sebességgel közlekedhetnek, és elakadt járművek sem akadályozzák haladásukat.

Winkler-Virág András, az ÁAK szóvivője az MTI-vel azt közölte: legkésőbb szombaton délelőtt átadják a forgalomnak a főváros felé haladó sávokat is, de azon vannak, hogy akár még péntek este, éjszaka megindulhasson ebben az irányban is a forgalom.