Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Jeget és szélvihart hozhat a délután

2010.05.25. 08:21
Heves zivatarokra, jégesőre, viharos erejű szélre lehet számítani kedden késő délutántól több helyen az országban, a narancssárga riasztás sem kizárt.

Kedden a több órás napsütés mellett időnként, északon és keleten gyakrabban megnövekszik a gomolyfelhőzet, ezeken a tájakon több helyen, másutt csak néhol várható záporeső, zivatar.

A nyugati szél többfelé megerősödik, a zivatarok mellett viharos széllökésekre is számítani kell. A hőmérséklet délután általában 24-29, késő este 16 és 21 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmezetető előrejelzést adott ki kedd éjfélig, a Dél-Dunántúl kivételével jelenleg az ország egész területén citromsárga színű riasztás van érvényben.

Délután viszont több régióra narancssárga riasztást ad majd ki az OMSZ, hiszen késő délutántól zivatarok várhatóak, helyeként heves, 90-100 km/h-t meghaladó szélrohamokkal, és nagy méretű, 2-5 centiméteres jégdarabokkal. Az előrejelzés szerint rövid időn belül akár 20 mm körüli csapadék is lehullhat.

Szerdán is több helyen is várhatóak intenzív zivatarok, főként az ország északi felében, de a hét további felében sem kizárt a hevesebb esőzés.