Ez a poszt a következő Percről percre része:

Orbán Viktor esküszik

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Én maradok, engem mindig megtaláltok, az elkövetkező négy évben is harcolok értetek, "hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!".

  • A magyarok nyugalmat akarnak, nyugodt és békés fejlődést. A dolgunk, hogy megteremtsük egy olyan korszak alapjait, amit majd modern békeidőknek neveznek a történelemkönyvekben.

    Fotó: Huszti István
    A magyar élet talapzatát széttörte a huszadik század. A kormány feladata, hogy megszervezze azt a közös talapzatot, amelyről mindenki el tud rugaszkodni a céljai felé, és ami elég erős ahhoz, hogy a múlt ne tőrjön elő alóla. Nem falakat kell emelni. Az elmúlt nyolc évben falakat emeltek mindenütt, az emberek köré és közé. Azt üzenték: egyedül vagyunk, senkire sem számíthatsz, ha nem tetszik valami, akkor menj el az országból vagy fogd be a szád. A falakat porig romboljuk.
  • Orbán Viktor a téren összegyűlt emberekhez majdnem "Tisztelt Ház" megszólítással fordult. Nagy derültség.

  • Esőfelhőt kémlel az ünneplő közönség. A felleg jön, a szél erősödik.

    DMOHA20100529017
    Fotó: Mohai Balázs
  • Máris nagy sikereket alkottunk. Megváltoztattuk a választási rendszert, kevesebb lesz a képviselő, lehetővé tesszük a kettős állampolgárságot. Végleg süllyesztőbe küldtük a nemzeti összetartozásra nemet mondó hazug és beteg politikát. A gyors sikerek senkit se tévesszenek meg. Nem babazsúrra készülünk. Le kell győzni a szocialista örökséget, az elszegényedést, a munkanélküliséget, a szélsőségeseket.

    A Fidesz-KDNP a Kossuth téren (fotó: Huszti István)
  • Pабота, работа, работа

    Legnagyobb tehetségünk az élethez van. Ismerjük a dolgozni akaró magyarokat, a szellemes magyarokat, a barátaihoz nagyvonalú magyarokat, Magyarországnak tehetsége van a sikerhez. Azért kell dolgoznunk, hogy ezt a Magyarországot előhívjuk önmagunkból, dolgoznunk kell, hogy mindenkinek jobb legyen itt élni, azoknak is, akik nem a Fideszre vagy a KDNP-re szavaztak.

  • És szerények

    2002-ben nem voltunk elég erősek, 2006-ban nem voltunk elég okosak, meg kellett értenünk, hogy a rendszerváltás lehetetlen, a rossz rendszert meg kell dönteni, és újat kell alakítanunk. Mostanra elég erősek és okosak vagyunk, az átmenet korszakát lezárjuk.

  • Kossuth tér visszatér

    03
    Archív felvétel (Fotó: Huszti István)
    Nem véletlenül vették körbe kordonokkal a jelképes Kossuth teret azok, akik mindig is féltek a magyarok egységétől. Féltek, mert ez a szellem nem tűr meghunyászkodást. Mi elbontottuk a kordonokat. A legnehezebb pillanatokban, négy és nyolc éve sem adtuk fel. Nyolc éve azt mondtuk, hiszünk a szeretet és az összefogás erejében. 2006-ban azt mondtuk, ez az ország a hazánk, vereséget szenvedtünk, de nem győztek le bennünket. Maradtunk és nem adtuk fel.

  • Nyolc éve egy torokszorító érzés hozott ide: történjék bármi, a hazánkat nem hagyjuk, mert csak egy van belőle. Nem hagyjuk, mert a hazánk, Magyarország mi vagyunk, bennünk él, áramlik, lüktet. Magyarország mozdul meg bennünk. Magyarország annyit tesz, mint szeretni önmagunkat, megtagadni annyi, mint megtagadni önmagunkat, vagyis semmivé lenni.

  • Köszönetet mondok az elszántságért, a hűségért, büszke vagyok, hogy tagja lehetek ennek a nagyszerű közösségnek. Azért kértem, hogy találkozzunk, mert innen indultunk el nyolc éve, és szerettem volna, hogy együtt érkezzünk be a célba a hosszú, keserves út végén. Nem hitegettük egymást, hogy könnyű lesz. Nem áltattuk egymást sem 2002-ben, sem 2006-ban. Most sem mondhatok mást: nehéz lesz. De nincs olyan súlyos feladat, amelybe nem vágnék bele, ha ezt a Kossuth téren született közösséget magam mögött tudhatom.

  • Nem a tisztem, hanem a szívem hozott ide. Van valami, ami minden posztnál fontosabb. Itt egy vagyok azok közül, akik hisznek abban, hogy mi magyarok képesek vagyunk szakítani a kommunista múlttal és örökségével. Hiszünk abban, hogy képesek vagyunk a nemzeti együttműködési rendszert összehozni. Mi, akik ma itt vagyunk, egy erős és elszánt közösséget alkotunk nyolc esztendeje. A legkilátástalanabb helyzetekben sem mondtunk le közös eszményeinkről. Nélkületek nem történhetett volna meg a kétharmados forradalom.

    04
    Fotó: Barakonyi Szabolcs
  • Vagy be? A kommentátor szemébe könny szökik.

    A képviselők kivonulnak a házból a parlament lépcsőjéről, közben gyerekek énekelnek.

  • Üdvözletemet küldöm Debrecenből

    Fotó: Huszti István

    A nemzeti együttműködés nagy rendszerét akkor tudjuk megvalósítani, ha a demszkyzmust végleg a múltba küldjük. Magyarország ma a fővárosért izgul. Kedves fővárosiak, nagyon szorítunk nektek. Magyarországnak szüksége van Budapestre.

  • Kósaiáda

    A gyurcsányizmusnak van egy torzszülött ikertestvére, a demszkyzmus. És van egy unkokatestvére: hagyóizmusnak hívják. A főváros az utolsó bástyája annak, amit szeretnénk a múlttá tenni. Budapest a legfontosabb magyar város. Az ország gazdasági teljesítményének harmada a fővárosban, jelentős kulturális örökség van itt, és az emberek ötöde is itt él.

    A fővárosi MSZP-sek közül többen élnek börtönben, mint a városházán. A főváros ma nem a Lánchídról vagy a Várról híres, hanem a Hagyó Miklósokról, meg a Nokia-dobozokról.

  • Demokrácia-ügyben érdemes az angolokra hallgatni. Van egy mondásuk: A kampány a miniszterelnök eskütételével kezdődik, vagyis a jó kampány a jó és tisztességes kormányzás, ez a legjobb kampány. Nekünk a feladatunk a jó kormányzás. Ez a felfogás eltér az előző nyolc évben tapasztaltaktól.

  • Oly távol vagy tőlem, és mégis közel...

    Nekünk magyaroknak van egy különleges erőnk: fölöttünk van egy szellemi védőpajzs, ismert és ismeretlen emberek, királyok, forradalmárok, parasztok. Megdöntöttük a gyurcsányizmust, és megalapítottuk a nemzeti együttműködés rendszerét. Folytatjuk Szent István országépítő művét.

  • Hol terem a magyar vitéz?

    Hazánk romokban van, az országot kirabolták. Ha a szekrényeket kinyitjuk, csontvázak hullanak ki belőlük. De mi nem a meghátrálás emberei vagyunk. Az új kormány ennek ellenére ugyanolyan világraszóló diadalt arathat, mint a szintén nehéz helyzetben Dobó várkapitány, Eger védője.

  • Maďari na Slovensko

    Semjén áttért Szlovákiára, amelynek törvényeiben még mindig ott szerepelnek a Benes-dekrétumok. A magyar kormány azonban meg fogja védeni a magyarokat, bárhol is éljenek a világon (nagy taps). De a Fico- és Slota-féléket nem szabad összetéveszteni a szlovák néppel (kis taps).

  • Szelektív hulladékgyűjtés

    Nem tekintik veszélynek, ha egy magyarországi román, szlovák, ukrán felveszi saját hazájának állampolgárságát, de elvárják, hogy a határon túli magyaroknak is lehessen magyar állampolgárságuk. Soha nem látott nemzeti egység valósult meg pár napja, amikor az országgyűlés 97,7 százalékkal megadta az állampolgárságot a határon túliaknak. De ne feledjük: volt egy Gyurcsány Ferenc és két tettestársa, akik nem szavazták meg a könnyített állampolgárságot. A gyurcsányizmus ezzel a történelem szemétdombjára került.

    Fotó: Huszti István
  • Szevasztok!

    "Megjöttünk, nem kértünk másnapot, 10 napot, 100 napot, egy órát sem kértünk, és máris megteremtettük, hogy magyar nemzet közjogi értelemben egyesült" - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes utalva az állampolgárság könnyített megszerzését lehetővé tevő törvényre. "Megjöttünk" - skandálta a tömeg.

  • Crowd management

    Az a Valton Security, ami biztosítja az Új kezdet napját.

  • Varga, Balázs, Palcsó

  • Az Országház fantomja

    Nehéz kihámozni Schmitt Pál mondanójának lényegét. Mégis megpróbáljuk. A házelnök főbb megállapításai: 1. Látja, hogy sok helyről jöttek, és örül neki. 2. Visszafoglaltuk a Kossuth teret. 3. A ház lelke megérintődik. 4. Schmitt Pál lelke is megérintődik.

  • Ez volt a Kossuth téren elmondott vers legfontosabb gondolata, amely a 2004. december 5-i népszavazásról szól. Írta Kotzián Rudolf.

  • A kormány megalakulását ünneplő Új kezdet napja elnevezésű rendezvényre szellősen bár, de megtelt a Kossuth tér. A tömegben nemzeti zászlók és településeket jelző táblák láthatók. Sokan hoztak ernyőt a nap ellen. A tömeg spontán elénekelte a székely himnuszt, majd a Himnuszt.

    03
    Fotó: Barakonyi Szabolcs
  • A kormányzati honlapokat szombat kora délutánra már átvette az új kabinet. A kormany.hu oldal egyelőre a kozigazgatas.magyaroszag.hu-ra
    irányítódik át, de ott már az új kormány tagjai szerepelnek az
    adatbázisban.

    A miniszterelnok.hu Orbán Viktor saját internetes oldalát jeleníti
    meg, amelyen már a szombati eseményekről is beszámoltak. A kormanyszovivo.hu továbbra is működik, azon már az új kabinethez
    kapcsolódó híreket is lehet olvasni. (MTI)

  • Majd aláírták az esküokmányokat.

    03
    Fotó: Huszti István
  • Réthelyi Miklóstól azt, hogy mentse meg az egészségügyet, építse újra a szociális biztonságot, teremtse meg a fiatal nemzedéknek a lehetőséget a jövőhöz.

     

    m06
    Fotó: Barakonyi Szabolcs
    Fazekas Sándortól azt, hogy állítsa talpra a magyar vidéket, bizonyítsa be, hogy a mezőgazdaság nem a múlthoz tartozik, hanem a jövő egyik fontos erőforrása.

    Hende Csabától azt, hogy vessen gátat annak, hogy a honvédség a bűnügyi krónikák szereplője legyen.

    Navracsics Tibortól azt, hogy szervezze újjá a magyar közigazgatást.

    Semjén Zsolttól azt, hogy képviselje a kereszténydemokrata gondolkodást és a keresztényszociális értékeket.

     

  • Matolcsy Györgytől azt, hogy az ország sereghajtóból ismét éllovassá váljon gazdasági téren.

    Martonyi Jánostól azt, hogy szerezze vissza Magyarország nemzetközi tekintélyét, az uniós elnökségi munkát vezényelje le, és valósítsa meg a közép-európai együttműködést.

    Pintér Sándortól, hogy állítsa helyre a közbiztonságot.

     

    m04
    Fotó: Barakonyi Szabolcs
    Fellegi Tamástól, hogy védje meg a még megmaradt közvagyont. Bizonyítsa be, hogy az állam jó gazda, az állami fejlesztések gyorsan, hatékonyan és korrupció nélkül valósulnak meg.

     

  • Olyan embereket keresett, akik meg tudnak felelni az új rendszernek, megfelelő jártasságot szereztek, tapasztalt vezetők és készek politikai felelősséget viselni döntéseikért.

    m03