Wieszt most úgy emlékszik, kölcsön kapta a kétmilliót

2010.05.29. 23:07 Módosítva: 2010.05.29. 23:07
A korrupciógyanúval megvádolt Wieszt János XI. kerületi MSZP-frakcióvezető szombat este az Echo Tv Heti mérleg című műsorában azt mondta: az elhíresült videofelvételen valójában kölcsönt kapott a vállalkozótól.

A műsorba együtt hívták meg a szocialista politikust és Kupper András fideszes kerületi képviselőt, hogy megpróbálják tisztázni, hogy az internetesvideomegosztókra is felkerült felvételen valójában mi történt.

Wieszt János szerint a videó teljes mértékben manipulatív, szerinte azt megvágták, ezért azt javasolta, hogy azt szakértővel vizsgáltassák meg.

Közölte, a felvételen valójában egy 2,2 millió forintos kölcsön átvételének lebonyolítása látható.

Elmondta, a kölcsönügyletről egy okirat is készült, majd a stúdióban az asztalra tett egy szerinte erről szóló, kézzel írt dokumentumot.

Közölte azt is, rágalmazás miatt már feljelentette Kupper Andrást.

Kupper András válaszul azt mondta, nem életszerű, hogy a szocialista politikusnak csak most jutott az eszébe a kölcsönügylet, pedig a héten többször is nyilatkozott az ügyben.

Wieszt János reagált Lendvai Ildikó aznapi nyilatkozatára is. A leköszönő pártelnök kijelentette, ha Wieszt János vasárnapig semmilyen meggyőző választ nem ad az ellene felhozott vádakra, akkor kezdeményezik párttagsága felfüggesztését. Wieszt János erre utalva azt közölte, nem mond le, és tovább harcol az igazáért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya tíz nappal ezelőtt vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást annak kapcsán, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt feljelentette Wieszt Jánost.

A Fidesz helyi szervezete szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának is az elnöke, egy borítékot vesz át.  • Hírek
  • Bankszámla