Ágnes
2 °C
11 °C

Keddtől ismét nemzetközi forgalmú lesz a régi letenyei határátkelő

2010.05.30. 08:28
Keddtől három hónapon át a nemzetközi forgalomban is újból igénybe vehető a letenyei régi közúti határátkelőhely, amelyet személyforgalomban a nyári szezonon kívül csak a horvát-magyar határ közelében élők használhatnak.

A két évvel ezelőtt megnyitott Letenye-Muracsány (Gorican) autópálya-átkelő mellett alternatívaként lehet igénybe venni nyáron a régi, vagyis a közúti átkelőhelyet, amelynek működését tavaly óta az erről rendelkező magyar-horvát kormányközi megállapodás módosítása tette lehetővé.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint június 1-jétől augusztus 31-ig magyar és külföldi állampolgárok személygépkocsival, motorkerékpárral is igénybe vehetik a régi határátkelőt; a nyári hónapokon kívül azonban csak a Zala megyei, valamint a horvátországi Muraköz és Varasd megyei lakosok használhatják személyforgalomban.

A nyári időszakban sem változik azonban az autóbuszokra és a teherjárművekre, valamint az autópályáról letiltott más forgalomra (így a gyalogosokra, kerékpárosokra és segédmotor-kerékpárosokra) vonatkozó szabályozás. E szerint az autóbuszoknak egész éven át az M7-esen működő Letenye-Muracsány (Gorican) autópálya-átkelőt kell igénybe venniük, a teherjárművek, továbbá a kerékpárral, kismotorral vagy gyalog közlekedők pedig kizárólag a régi közúti átkelőt használhatják.