Előzetesbe tették a pécsi egyetemi vezetőket

2010.06.02. 14:53 Módosítva: 2010.06.02. 14:55
A hétvégén kirobbant vesztegetési ügy gyanúsítottjainak előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság. Mind a nyolc személy őrizetben marad, írja a bama.hu.

Előzetes letartóztatásba kerültek a Pécsi Tudományegyetem vezető beosztású és külsős munkatársai a bíróság szerdai döntése értelmében, írja a bama.hu.

A nyolc gyanúsítottat egyszerre kísérték be a bíróságra, és ismertették velük a bírósági menetrendet. Ezt követően egyesével álltak a bíróság elé.

Az indoklás szerint többüknél fennállhat a szökés, elrejtőzés veszélye, és mindenki esetében fennáll a tanúk befolyásolásának és az összebeszélésnek a lehetősége.

Rendőrök elővezetik az egyik gyanúsítottat a Pécsi Városi Bíróságon
Rendőrök elővezetik az egyik gyanúsítottat a Pécsi Városi Bíróságon

A bama.hu munkatársának kérdésére I. Gábor, a PTE gazdasági főigazgatója azt válaszolta, köszöni szépen, jól van, a kezével győzelmi jeleket mutatott, és mosolygott. A többiek nem reagáltak az újságírók kérdéseire.

A Baranya megyei portál információi szerint hatan tagadták a bűncselekmény elkövetését. A letartóztatott informatikai igazgatónál a házkutatás során marihuánát találtak.

A nyomozás már hónapok óta zajlott. Telefonbeszélgetéseket hallgattak le, titkos videófelvételeket elemeztek. Három cég is érintett lehet, akik információkért cserébe fizethettek kenőpénzt az egyetemi vezetőknek.