Oszama bin Laden a British Airways ajánlójában

2010.06.03. 15:15
Bocsánatot kért csütörtökön a British Airways, amiért Oszama bin Laden neve jelent meg az utasok beszálló kártyájának mintapéldányán, amit a légitársaság dolgozóinak készülő belső magazinban publikáltak.

A cikk, amelyhez a baklövést mellékelték, a mobiltelefonos online utasfelvétel előnyeit ecsetelte.Az LHR News nevű magazin a British Airw londoni Heathrow reptéren szolgálatot teljesítő dolgozóinak készül.

osama

A cikkben egyebek mellett szó van a Frequent Flyer nevű hűség-programról és a helyfoglalásról a repülőgépek elején. A globális terrorszervezet vezére egy olyan minta-utas lett, aki az internetes szolgáltatás előnyeit használja ki.

A mellékelt képen egy a vonalkódos beszálló kártyát látni, rajta Oszama bin Laden nevével. A terrorista-vezér a 07-C jelzésű ülésre foglalt helyet, és a mintaként bemutatott beszálló kártya tanúsága szerint 2010. október 26-ára, de egy meg nem nevezett járatra.

A cikk szerint, akik a mobil-online utasfelvétel előnyeit kihasználja, azt elektronikusan biztonságos személyként ismerik el az ellenőrző pontokon.

Egyelőre nem tudni, hogy ki a felelős a baklövésért. A légitársaság a Twitteren már beismerte a hibát azzal a megjegyzéssel, hogy "tévedés történt, és dolgozunk annak kiderítésén, hogyan történhetett meg ez. A hibáért elnézést kérünk."