Emma
-2 °C
6 °C

Balogh Andrást javasolja az MSZP-választmány államfőjelöltnek

2010.06.06. 11:14
Az MSZP választmánya azt javasolja a párt kongresszusának, hogy Balogh András történészt, jelenlegi thaiföldi nagykövetet válassza meg a párt köztársasági elnökjelöltjének.

Simon Gábor, a választmány elnöke a párt vasárnapi kongresszusa előtt ülésező választmány döntéséről beszámolva azt mondta: az MSZP az egyetlen parlamenti ellenzéki párt, amely képes államfőjelöltet állítani, és ezzel a lehetőséggel akkor is él, ha tudja, kevés az esély arra, hogy a jelenlegi összetételű Országgyűlés meg is válassza jelöltjüket.

A választmány egyhangúlag hozta meg döntését, és az elnökséggel egyetértésben tesznek javaslatot személyére a kongresszusnak. Olyan jelöltet javasolnak, aki a Magyar Köztársaság, modern polgári Magyarország eszméjét képviseli, ahogy az MSZP teszi – mondta Simon Gábor.

A választmány elnöke Balogh Andrásról még annyit mondott, hogy személyében megtalálták azt a köztiszteletben álló, vállaltan baloldali embert, aki a jelöltjük lehet.

Arra a kérdésre, hogy nem gondolkoztak-e Sólyom László államfő újrajelölésén, Simon Gábor azt válaszolta: saját, az MSZP értékrendjét képviselő köztársasági elnökjelölt személyére tettek egyhangú javaslatot.