54 helyettes államtitkárt nevezett ki Orbán

2010.06.07. 19:38 Módosítva: 2010.06.08. 10:49

Ötvennégy helyettes államtitkárt nevezett ki Orbán Viktor miniszterelnök június 7-i hatállyal az illetékes miniszterek javaslatára.

A Fidesz a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény átírásával ismét létrehozta a közigazgatási és a helyettes államtitkári posztokat. Az új törvény szerint a közigazgatási és a helyettes államtitkárok nem tartoznak a politikai vezetők közé, jogállásuk szerint köztisztviselők.

A legtöbb, 11 helyettes államtitkár, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, míg a legkevesebb, mindössze 3, a Honvédelmi Minisztériumban tevékenykedik.

A Belügyminisztérium helyettes államtitkára: Eiselt György, Simonné Berta Krisztina, Tóth László és Szaló Péter.

A Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára: Márki Gábor, Siklósi Péter és Tóth Zoltán József.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára: Borókainé Vajdovits Éva, Farkas Krisztina, Gáva Krisztián, Kátai Ildikó, Kohut Balázs, Latorcai Csaba, Lánczi Tamás, Papp-Váry Borbála, Répás Zsuzsanna, Tekler Vilmos és Zombor Ferenc.

A Külügyminisztérium helyettes államtitkára: Misovicz Tibor, Ódor Bálint, Prőhle Gergely és Sztáray Péter András.

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára: Balog Ádám, Bathó Ferenc, Botos Balázs, Hidvéghi Balázs, Horváth Endre, Kardkovács Kolos, Olajos Péter, Rezsőfi István, Seres László és Thuma Róbert.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára: Cserháti Péter, Dux László, Gloviczki Zoltán, Nyitrai Imre, Páva Hanna, Polt-Palásthy Marianna, Skultéty László és Szekeres Pál.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára: Dányi Gábor, Jenőfi György, Kovács Pál, Nyikos Györgyi, Schváb Zoltán, Székács Péter és Vályi-Nagy Vilmos.

A Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára: Bognár Lajos, Búsi Lajos, Feldman Zsolt, Horváth Zsolt, Kling István, Rácz András és Simon Attila István.  • Hírek
  • Hírek