Hírtévés és MTV-s arcot kap a Fidesz és KDNP

2010.06.08. 11:28
A Fidesz és a KDNP is tévés arcokkal erősíti sajtókommunikációját. A nagyobbik kormánypárt Krakkó Ákos újságíró személyében a Hír Tv-től igazolja új sajtófőnökét, a KDNP pedig saját frakciójának soraiból Pálffy Istvánnal nyit a sajtó felé.

A stop.hu információi szerint Krakkó Ákos lesz a Fidesz frakció új sajtófőnöke.

Krakkó Ákos
Krakkó Ákos

A Fidesznek azért kellett új sajtóst találnia, mert a korábbi sajtóosztály teljes eddigi stábja a kormányzatban kapott munkát, így a választások után teljesen bénult a párt és a frakcó kommunikációja. Havasi Bertalan a Fidesz-frakció eddigi sajtófőnöke a Miniszterelnökségre igazolt, Szijjártó Péter kommunikációs igazgató Orbán Viktor személyes szóvivője lett. A sajtóosztályon munkálkodók közül van, aki a Belügyminisztériumhoz távozott, de általában elmondható, hogy a legkülönfélébb tárcák kommunikációs csapatát is a Fidesz sajtósokból állították fel.

Krakkó Ákos a Célpont című műsort vezette a Hír Tv-n, ami akkor kapott nagy nyilvánosságot, amikor a műsor riporterei 2008-ban Veres János akkori pénzügyminiszter nyíregyházi csapatával kerültek összetűzésbe.

Pálffy István
Pálffy István

A Miniszterelnökségre került a KDNP sajtósa, Jenik Péter is.

A kisebbik kormánypárt szintén médiabarát arccal próbál fajsúlyosabb jelenlétet elérni a sajtóban.

A választás kézenfekvő módon Pálffy Istvánra esett, aki a Magyar Televíziónál lévő státuszát hagyta ott a politikai pályáért.

Pálffy az elmúlt hónapokban kisebb tanulmányt is gyártott arról, hogyan lehetne a kereszténydemokráciát hathatósabban prezentálni a hazai újságokban, televíziókban.