Veszprém polgármestere újrajelölésre készült

2010.06.14. 17:31

Váratlanul érte Debreczenyi Jánost (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármesterét, hogy a Fidesz városi elnöksége és taggyűlése nem őt jelölte ismét erre a tisztségre.

A bakonyi megyeszékhely önkormányzatának vezetője hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, nemcsak reménye, de jó esélye is volt az újbóli jelölésre, hiszen Veszprém fejlődött, négy éve meghirdetett programja döntően teljesült, és a botrányok is elkerülték a várost.

Debreczenyi János elmondta, nemcsak a Fidesznek, hanem a KDNP-nek is tagja, és az utóbbi párt veszprémi vezetősége hétfő este ülést tart, amelyre meghívták őt.

Kérdésre válaszolva közölte, szerinte az a tény, hogy a zalaegerszegi ügyészség hivatali visszaélés miatt nyomozást rendelt el ellene, nem játszott bele abba, hogy a Fidesz veszprémi szervezete nem jelölte újra polgármesternek. Ez ugyanis nem hangzott el érvként a vezetőségi ülésen és a taggyűlésen sem, tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mivel indokolta a Fidesz helyi vezetése a jelölése elmaradását, Debreczenyi János azt mondta: "az indokokról a Fidesz helyi elnökségét kell megkérdezni".

Tájékoztatott arról is, hogy a Fidesz veszprémi elnöksége és taggyűlése Porga Gyulát, Veszprém alpolgármesterét jelölte a polgármesteri tisztségre, erre ő (Debreczenyi János) Fidesz-tagként kérte, hogy őt is vegyék fel a szavazólapra. A taggyűlés 83 jelenlévő tagja azonban titkos szavazással nem rá, hanem döntő fölénnyel Porga Gyulára szavazott, mondta Debreczenyi János.

Mihalovics Péter, a Fidesz veszprémi alelnöke azt közölte, hogy csütörtökön Navracsics Tibor, a párt városi elnöke többi közt arról tart sajtótájékoztatót, milyen indokok, érvek szóltak Debreczenyi János újbóli jelölése ellen.