Az új képviselők is bevallották vagyonukat

2010.06.15. 07:12 Módosítva: 2010.06.15. 13:37
Leadták vagyonnyilatkozataikat az újonnan választott parlament képviselői. Mivel az előző parlament képviselői alig három hónapja adták le vagyonnyilatkozataikat, ezért most inkább az újonc képviselők vagyonnyilatkozataiból szemezgettünk - a februári, rendes vagyonnyilatkozatokból közölt válogatásunkat itt olvashatja.

Kedd hajnalban nyilvánosságra hozták az új parlament képviselőinek vagyonnyilatkozatait. Mivel az előző parlament képviselői 2010. február 10-ig nyilatkoztak vagyonukról, ezért most csak az új képviselők vagyonnyilatkozataiból szemezgettünk. Elsőként is a szocialistákéból, mivel az 59 fősre szűkült frakcióban csupán öt újonc van, így mindannyiuk vagyonnyilatkozatát át is néztük.

Baracskai József

Ingatlan: A szocialisták Zala megyei elnöke lakásfelhalmozó, Zalaszentgróton egy 53 és egy 108 négyzetméteres lakás, illetve egy 120 négyzetméteres lakóház negyede, Budapesten egy 47 négyzetméteres, XIII. kerületi lakás fele, illetve egy, a vagyonnyilatkozatban fel nem tüntetett méretű ukki lakóház negyede az övé. Ezen kívül egy 100 négyzetméteres üzlethelyiség felének, illetve egy 30 négyzetméteres zalaegerszegi garázs felének is a tulajdonosa. Negyedrészt birtokol egy 800 négyzetméteres vonyarcvashegyi üdülőt. Ővé egy 2 hektáros ukki szántó fele és egy 1,5 hektáros szántó negyede is.

Autó: 2007-ben vásárolt, 1,6 literes Mazda 3-as autója van.

Megtakarítás: 216 ezer forint névértékű Rába-részvény tulajdonosa. Egyéb megtakarítása nincs.

Tartozás: Van viszont 3,5 millió forint hitelintézeti és 2 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozása.

Jövedelem: A felerészt a tulajdonában lévő Trend Point Kft. ügyvezetőségét szünetelteti, de országgyűlési illetményén túl a Zala megyei közgyűlés tagjaként és bizottsági elnökeként még havi bruttó 179 ezret keres. Zalaszentgróton is önkormányzati képviselő, itt 50 ezer forint a javadalma.

Harangozó Gábor

Ingatlan: Az országos listáról parlamentbe került, kétgyerekes volt EP-képviselő három budapesti és egy szekszárdi lakóingatlannak is résztulajdonosa. A XII. kerületben egy 92 négyzetméteres, a VI.-ban egy 39 négyzetméteres lakás felét, az V. kerületben egy 96 négyzetméteres társasház 1/8-adát birtokolja. Szekszárdon egy 330 négyzetméteres ház hatoda van a nevén. Ezen kívül birtokában van 5,5 hektárnyi termőföld 2/38-ad része, egy 606 négyzetméteres építési telek egyharmada és egy 4320 négyzetméteres zártkert fele.

Autó: 2007-ben és 2008-ban is vett egy Volvót.

Megtakarítás: 2,5 millió forint készpénz

Tartozás: 17 millió forint hitelintézeti és 3 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozása van.

Harangozó Tamás

Ingatlan: Míg fivére az országos, ő a Tolna megyei listán jutott mandátumhoz. Minden ingatlanvagyona közös testvérével, ő is egy V. kerületi társasház 1/8-nak és egy szekszárdi 330 négyzetméteres lakóház 1/6-nak a tulajdonosa. Övé a 4320 négyzetméteres csipkereki zártkert másik fele és ő is 2/38-ad részben tulajdonosa 5,5 hektárnyi termőföldnek.

Autó: 2010-ben egy nyolcéves Mercedest vásárolt magának.

Megtakarítás: Kétmillió forintnyi készpénz

Tartozás: Ötmillió forint magányzemélyekkel szembeni tartozása van.

Jövedelem: Országgyűlési képviselői illetménye mellett a Tolna megyei önkormányzat képviselőjeként havi bruttó 113 ezer forint illetmény illeti meg.

Horváth András Tibor

Ingatlan: A székesfehérvári szocialista vagyonbevallása szerint otthontalan, legalábbis ingatlantulajdona nincs.

Autó: Egyetlen ingósága egy 2008-ban vásárolt Ford Fiesta. Cége, az SQ Trade Kft. tulajdonában van egy BMW 530d.

Megtakarítás: 25 millió forintnyi kézpénz

Tartozás: 17 millió forint hiteltartozás áll

Egyéb: Néhány festmény, melyekhez ajándékozás vagy vásárlás révén jutott. 50 százalékos résztulajdon az SQ Trade Kft-ben.

Nemény András

Ingatlan: A szombathelyi szocialista politikusnak csupán egy 79 négyzetméteres társasházi lakás fele az ingatlanvagyona.

Autó: Egyetlen értékesebb ingósága egy 2006-ban vásárolt Skoda Superb személygépjármű.

Megtakarítás: Kétmillió forint készpénze és 11,5 millió forint bankbetétje.

Tartozás: Nincs

Jövedelem: országgyűlési illetménye mellett Szombathely városi önkormányzati képviselőjeként havi bruttó 190 ezret. Két cégéből, a Nemény Bt-ből és az Ynos Kft-ből  2, illetve 4,5 millió forint osztalékot vett fel a 2009-es év után.

[A következő oldalon a Jobbik képviselőinek vagyonnyilatkozataiból válogatunk.