Nyomozás a fővárosi tűzoltóságnál

2010.06.16. 17:16
Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított a BRFK Gazdaságvédelmi Osztálya a fővárosi tűzoltóságnál. Az MTI szerint a csepeli tűzőrség vizesblokkjának felújítását, az egészségügyi szolgáltatásra kötött megbízási szerződést, valamint Molnár Péter foglalkoztatási szerződését vizsgálják.

Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelet el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) három, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) által kötött szerződéssel kapcsolatban, közölte a BRFK szerdán.

Egy magánszemély még április 29-én tett feljelentést, miszerint a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság három olyan megbízási szerződést kötött, amelynél felvethető a hűtlen kezelés gyanúja.

A tájékoztatás szerint a feljelentés adatai alapján a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya elrendelte a nyomozást hűtlen kezelés bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, és az ügyben megkezdődött az adat- és információgyűjtés.

Dobson Tibor, az FTP parancsnokhelyettese azt mondta, minden olyan adatot, dokumentumot, amely elősegíti a nyomozást, átadtak, illetve átadnak a nyomozóknak. Megjegyezte, folyik egy belső revizori vizsgálat is, amelynek eredményét augusztusra várják, de mivel rendőrségi nyomozás folyik az ügyben, bővebb felvilágosítást nem adhat arról.

Az MTI információja szerint a csepeli tűzőrség vizesblokkjának két évvel ezelőtti felújítása, az egészségügyi szolgáltatásra kötött megbízási szerződés, valamint az FTP szóvivőjének, Molnár Péter foglalkoztatási szerződésével kapcsolatban tettek feljelentést, és ezek miatt indult nyomozás.