11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Trükközött a költségtérítéssel a számvevőszéki elnöknek jelölt Domokos

2010.06.16. 09:41
Három parlamenti ciklus alatt összesen 15 millió forintot vett fel adómentesen lakhatása támogatására Domokos László fideszes képviselő, akit a kormány az Állami Számvevőszék elnökének jelölt. Domokosnak Budapesten és szarvasi választókerülete közelében is van lakása, a pénzt nem is lakásbérlésre költötte. Elvileg a hasonló visszásságok felderítése lesz majd a feladata.

Sajátosan értelmezte a költségtérítési szabályokat az Állami Számvevőszék elnökének jelölt fideszes képviselő, Domokos László. A Blikk szerdai számában megjelentek szerint a szarvasi egyéni képviselő Domokos az elmúlt három ciklusban havi 115 ezer forint adómentes költségtérítést vett fel lakhatási támogatás címén, pedig vagyonbevallása szerint egy budapesti lakás tulajdonosa.

Domokos László
Domokos László

A lap érdeklődésére Domokos maga is elismerte, hogy felvette a támogatást. Ezt azzal indokolta, hogy ugyan Budapesten van lakása, de választókörzetében, Szarvason nincs. Ez tényszerűen igaz, ahogy az is, hogy Szarvastól alig negyven kilométerre, Békéscsabán viszont lenne hol laknia, több ingatlana is van a városban és környékén. Ráadásul saját bevallása szerint a költségtérítésből nem bérel lakást. "Van költségem bőven, higgye el" - nyilatkozta a Blikknek.

A Blikk számításai szerint Domokos az elmúlt 12 évben 15 millió forint költségtérítést vehetett fel lakhatására.

Domokost az Állami Számvevőszék elnökének jelölte a Fidesz. Már önmagában az is sajátos, hogy az elvileg független felügyeleti szerv élére egyértelmű pártködődéssel bíró politikust, nem pedig független szakembert jelöltek. Az ÁSZ-nak ráadásul a Domokos költségtérítési ügyéhez hasonló visszásságok feltárása is a feladata.  • Hírek
  • Bankszámla