Zoltán
-4 °C
9 °C

Mesterházy Attila lehet az MSZP új elnöke

2010.06.21. 06:54
Az jelölések alapján Mesterházy Attila frakcióvezető lehet - ellenfél nélkül - az MSZP új elnöke, mert lényegében minden megye őt ajánlja erre a posztra.

Az MSZP alulról kezdődött tisztújítási folyamatában múlt pénteken, illetve a hétvégén tartotta a legtöbb megyei szervezet a tisztújítást és egyben összesítették az országos vezetői posztra érkezett jelöléseket, volt ahol erről ajánlást is elfogadtak. Tizenkét megyében Mesterházy Attilát ajánlották pártelnöknek, és több olyan megyében is egyértelmű a támogatottsága, ahol még nem ült össze a megyei tisztújító küldöttgyűlés és nem összegezték a jelöléseket.

A megyei elnökök nyilatkozatai alapján az elnökhelyettesi posztra Molnár Csaba volt kancelláriaminiszter, alelnöknek Kiss Péter korábbi társadalompolitikai miniszter, Gúr Nándor, Szabadkai Tamás, Tóth József XIII. kerületi polgármester, Harangozó Tamás, Szabó Imre volt környezetvédelmi miniszter és Botka László szegedi polgármester lehet esélyes.

A választmányi elnöki posztra Simon Gábor jelenlegi vezetőnek és Botka Lászlónak van jelentős támogatottsága. Elnökségi tagnak a megyékben Szabó Imrét, Ujhelyi Istvánt, Nyakó Istvánt, Bárándy Gergelyt, Harangozó Tamást, Teleki Lászlót, Gőgös Zoltán, Schwarcz Tibort, Lukács Zoltánt, Korózs Lajost, Tóbiás Józsefet, Varga Zoltánt, Juhász Ferencet, Csabai Lászlónét, Legény Zsoltot, Jeszenszki Andrást, Szabadkai Tamást, Varga Lászlót, Herczog Editet, Márton Rolandot, Ecsődi Lászlót, Kunhalmi Ágnest, Szanyi Tibort és Szitka Pétert ajánlották.

Alig volt olyan megye, ahol változott a megyei elnök. A helyén maradt Puch László Baranya, Kolbert István Somogy, Baracskai József Zala, Nemény András Vas, Pál Béla Veszprém, Lukács Zoltán Komárom-Esztergom, Sós Tamás Heves, Gúr Nándor Borsod-Abaúj-Zemplén, Harangozó Tamás Tolna, Varga Zoltán Békés, Horváth András Fejér, és Veres János Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnök.Budapesten Burány Sándor nem indult újra, helyette Horváth Csaba főpolgármester-jelöltet választották elnöknek pénteken.

A következő hetekben tartják a megyei tisztújítást Nógrád, Csongrád, Győr-Moson Sopron, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyében.