Iratokat foglaltak le Mesterházy Ernő szigligeti házában

2010.06.23. 15:53 Módosítva: 2010.06.23. 15:54
A BKV-ügyek egyik gyanúsítottja, Mesterházy Ernő balatoni ingatlanán tartottak házkutatást a nyomozók az elmúlt 24 órában. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy onnan esetleg bizonyítékokat akarnak eltüntetni.

Az elmúlt 24 órában a Balatonon vizsgálódtak a BKV-nál történt visszaélések kapcsán a nyomozók.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy Szigligeten, a vár alatti műemlék területen tartottak házkutatást az egyik gyanúsított érdekeltségébe tartozó öt ingatlanon és a hozzájuk tartozó több emelet mély pincerendszerben.

A nyomozók iratokat és számítástechnikai eszközöket foglaltak le. A házkutatásra azért volt szükség, mert olyan adatok merültek fel, hogy a gyanúsítottak vagy az érdekükben eljáró ismerőseik esetleg bizonyítékokat igyekeznek eltüntetni a hatóság elől.

Az érintett ingatlanok Mesterházy Ernő, egykori városházi tanácsadóhoz tartoznak.

Egy héttel korábban egyébként már az ügy egyik másik gyanúsítottja, Lelovics Ottó balatoni ingatlanán is vizsgálódtak a nyomozók. Onnan szintén iratokat foglaltak le.

Fazekas Géza elmondta azt is, hogy az ügyészség közben indítványozta, hogy meghosszabbítsák három hónappal - szeptember végéig - az előzetes letartóztatását Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes két egykori sajtósának, Lelovics Ottónak és Horváth Évának.

Mesterházy Ernő főpolgármesteri tanácsadót február 5-én helyezték előzetes letartóztatásba a BKV ügyében folyó eljárásban. A rendőrség gyanúja szerint rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére szerződéseket kössenek. Május 28-án a főügyészség újabb bűncselekménnyel, több mint százhatvan milliós vagyoni hátrány okozásával is meggyanúsította.