Leváltják az országos rendőrfőkapitányt

2010.06.25. 15:01
Jövő héten mutatják be az új kapitányt. Bencze Józsefet Hatala József válthatja.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint jövő héten állománygyűlésen mutatják be az új országos rendőrfőkapitányt. Bencze József leváltását hivatalosan egyelőre nem jelentették be. Sajtóinformációk szerint Hatala József válthatja őt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) élén.

Hatala  József (Fotó: Földi Imre)
Hatala József (Fotó: Földi Imre)

Hatala József éppen Pintér Sándor előző minisztersége idején lett közbiztonsági főigazgató az ORFK-nál. Miután leváltották a rendőrségnél, Pintér Sándor cégében -  a Civil Biztonsági Szolgálatnál - kapott vezetői posztot. Hatala legutóbb akkor került a nyilvánosság elé, amikor CBSZ vezérigazgató-helyetteseként tanúként kihallgatták a milliárdos adócsalás miatt folyó Eclipse-bűnügyben.

Az új főkapitányt kinevezése előtt meg kell hallgatnia az Országgyűlés rendészeti bizottságának, az országgyűlési bizottságok jövő heti üléseinek meghívójából azonban egyelőre az olvasható ki, hogy a bizottság a jövő héten nem tart ülést.

Bencze József
Bencze József

Ülésezik viszont a nemzetbiztonsági bizottság; a testület keddi ülésének első napirendi pontja Boda József  dandártábornok, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgató-jelöltjének kinevezés előtti meghallgatása. Ez pedig arra utal, hogy változás lesz a szakszolgálat élén, és távozik Dobokay Gábor altábornagy, jelenlegi főigazgató.