Szemerkélő eső és hűvös lesz a hétvégén

2010.06.26. 08:57 Módosítva: 2010.06.26. 08:58

Szombaton reggel északon-északkeleten fordulhat elő gyenge eső, záporeső, másutt változóan felhős égboltra lehet számítani, írja az Időkép. Már csak a Kisalföld térségében lehetnek élénk széllökések, máshol legyengül a légmozgás.

A legalacsonyabb hőmérsékletek 10-15°C között várhatóak. Napközben az ország nagyobb részén erősen felhős, borult égboltra készülhetünk, nyugaton azonban néhány órás napsütés valószínű. Többfelé várható eső, zápor, az északkeleti megyékben akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat, egy-egy zivatar is kialakulhat. A maximumok keleten 18-21, nyugaton 21-24 fok körül alakulnak majd.

Vasárnap reggel a keleti határszélen élők számíthatnak esős reggelre, nyugaton kevesebb, a Duna-Tisza közén több felhőre számíthatunk. A legalacsonyabb hőmérsékletek 12 és 16 fok között alakulnak majd, a szél északkeleten és a Kisalföldön élénkülhet majd meg.

A jövő hét első napjaiban szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Mindemellett legalább néhány órás napsütésre is számíthatunk. Melegedésre van kilátás, az időszak végére helyenként a 30 °C-ot is elérheti a hőmérséklet.