Lecserélik a budapesti rendőrfőkapitányt és az ORFK két helyettes vezetőjét is

2010.06.26. 09:15 Módosítva: 2010.06.26. 09:19
A Népszabadság értesülése szerint nemcsak az országos rendőrfőkapitány, hanem két helyettese és több megyei főkapitány, valamint a budapesti rendőrfőkapitány is távozik posztjáról.

A Népszabadság úgy tudja, az Országos Rendőr-főkapitányságtól Bencze József mellett távozik Házi István bűnügyi és Samu István közbiztonsági főigazgató is. Jövő héten állománygyűlésen mutatják be az új országos rendőrfőkapitányt. Benczét sajtóinformációk szerint Hatala József válthatja az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) élén.

A bűnügyi főigazgatói tisztségre Petőfi Attila dandártábornok, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója az esélyes, míg Papp Károly dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka a közbiztonsági főigazgatói poszt várományosa.

A Népszabadság értesülései szerint valószínűleg távozik posztjáról Tóth Gábor vezérőrnagy, Budapest mostani főkapitánya is, akit Tóth Tamás ezredes, jelenlegi V. kerületi kapitány válthat. Bodnár Zsolt dandártábornok, a BRFK bűnügyi vezetőjének utóda a lap szerint Fülöp Valter, a XII. kerület jelenlegi kapitánya lehet, és változás várható több megyei rendőr-főkapitányság vezetésében is.