Két ujját levágták egy arab férfinak Pesten

2010.06.27. 19:43 Módosítva: 2010.06.28. 10:51
A menekültként érkezett fiatalemberre egy szórakozóhely előtt támadtak rá késsel a fővárosban – szerinte a származása miatt.

Származása miatt támadták meg az utcán – ezt állítja egy iraki fiatalember. Az eset múlt szombat éjjel történt Budapesten, egy szórakozóhely előtt – számolt be az RTL Híradó. A támadásban a férfi súlyosan megsérült, három ujját vágták meg egy késsel. A dulakodásban egy másik férfi is megsérült.

A rendőrség az arab fiatalembert gyanúsítottként hallgatta ki, mert szerintük ő vette elő a kést. A 27 éves férfi 3 éve él Magyarországon, hazájában üldözték, ezért kapott itt menedékjogot. Múlt szombaton egy belvárosi szórakozóhelyről jött ki levegőzni a barátjával, amikor állítása szerint három magyar fiatalember beléjük kötött.

Néhány szót beszél magyarul, ezért értette, amit a támadók mondtak neki. A fiatalember szerint támadói trágár szavakkal szidalmazták őket, és rasszista megjegyzéseket tettek rájuk. A vitából dulakodás lett, és egy kés is előkerült. A külföldi szerint az egyik magyar vette elő. A keze akkor sérült meg, amikor ki akarta csavarni a kést a támadó kezéből.

A kisujja egyik ujjpercét elveszítette, a gyűrűsujját a kórházban visszavarrták, de megsérült a középső ujja is. Az iraki fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. Győző Gábor, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje elmondta, hogy védencét gyanúsították meg, hogy ő vette elő kést, és ő sértette meg a támadóját – majd a nyomozás fogja kideríteni, hogy ki mond igazat. Mint megkeresésünkre elmondta,  Azt nem tudni, hogy a magyarokat és közülük is a hangadó férfit gyanúsítják-e valamivel. A rendőrség hétfőre ígér tájékoztatást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport