Az LMP nem áll össze az MSZP-vel

2010.06.28. 11:42

Az LMP saját főpolgármester-jelöltet indít, így tehát a szocialista párttal ellenfelek lesznek a helyhatósági választáson, így reagált Schiffer András frakcióvezető Horváth Csaba vasárnapi nyílt levelére. A szocialista politikus azt kérte ugyanis az LMP-től, hogy ne indítson saját jelöltet Budapesten, hanem támogasson - az MSZP-vel együtt - egy független indulót.

A Horváth Csabának írt válaszlevelében az LMP frakcióvezetője megismétli, hogy legutóbbi kongresszusokon egyhangúlag döntöttek arról, hogy egyetlen parlamenti párttal sem kívánnak együttműködni a fővárosi önkormányzati választáson. Saját főpolgármester-jelöltjüket várhatóan egy hét múlva nevezik meg, ez pedig azt jelenti, hogy a voksoláson a szocialista párttal egymás ellenfelei lesznek.

Schiffer András ezzel arra reagált, hogy Horváth Csaba vasárnap azt kérte az LMP-től, hogy független főpolgármester-jelöltet támogassanak és ne indítsanak saját jelöltet. Az új jelölt támogatásáért maga is lemondana arról, hogy induljon az MSZP színeiben a főpolgármesteri székért. Horváth Csaba a közbeszédben megjelent, támogatható jelöltként példaképpen olyan neveket említ, mint Bárándy Péter, Vágó István vagy épp Kuncze Gábor. Schiffer András velük kapcsolatban azt közölte, hogy semmit sem tud a várospolitikai elképzeléseikről, "ökopolitikai gondolkodással szembeni fenntartásaikról azonban annál többet".

Schiffer András levelében néhány személyes megjegyzést is említ, így például, hogy az elmúlt ciklusban Budapest "sajnos nem a szabadság és a szolidaritás városa volt". Szerinte Horváth Csabát korábbi főpolgármester-helyettesként személyes felelősség is terheli abban, hogy az utóbbi években városházi kollégái korrupciógyanús ügyeitől volt hangos a sajtó.