Világháborús lövedékeket találtak a Margit hídnál

2010.06.29. 22:57 Módosítva: 2010.06.30. 00:02

Második világháborús lövedékeket találtak a Margit hídnál. A hidat és a környező utcákat lezárták a forgalom elől a pesti hídfőnél folyó építkezésen talált lövedékek. A rendőrök a Képviselői Irodaházat és a környező épületeket kiürítették. Az MTI információi szerint az építkezésen több lövedéket is találtak.

Röviddel este 11 előtt még folytak a munkák a Margit híd pesti hídfőjénél, hogy az ott talált lövedékeket eltávolítsák. A Kárpát utcai Berzsenyi Dániel Gimnáziumban rendeztek be ideiglenes szállást azok számára, akiknek a munkák idejére el kellett hagyni otthonukat.

A tűzszerészek éjfél előtt nem sokkal aztán elszállították a második világháborús lövedékeket; a rendőrség a környék lezárását feloldotta - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel. Papp Judit elmondta, miután a tűzszerészek elszállították a Margit híd építkezési területén talált lövedékeket, a környező utcák lezárását feloldották, a kitelepített lakók visszaköltözhettek otthonaikba.

A BKV járatai módosított útvonalon járnak

A BKV azt közölte még akkor, amikor a rendőrség lezárta a környéket, hogy járművei módosított útvonalon járnak. A 4-6-os villamosok megosztva közlekednek a dél-budai végállomások (a Móricz Zsigmond körtér illetve a Fehérvári út) és az Oktogon, valamint Margit híd, budai hídfő és a Moszkva tér között. Az utasok Budára történő eljutásához az Oktogon és a Kossuth tér között forgalomba állított villamospótló autóbuszt valamint a 2-es metrót ajánlják.

A 2-es villamosok a Vágóhídtól a Szalay utcáig közlekednek.

A 91-es, 191-es és 291-es autóbuszok – mivel a Margit hídon nem tudnak átmenni – a budai végállomások és a Moszkva tér között járnak.

A 109-es autóbuszok megosztva, a Liget tér és a Nyugati pályaudvar valamint a Bogdáni út és a Batthyány tér között közlekednek.