Ma nem lehet ügyet intézni

2010.07.01. 08:41
Ma a Köztisztviselők Napja alkalmából zárva tartanak a hivatalok. Nem dolgoznak az önkormányzatok többségében, nem nyitnak ki az okmányirodák és az APEH ügyfélszolgálatai sem. A minisztériumi alkalmazottak többsége sem dolgozik, csak az állami felsővezetők és a sajtókapcsolatokkal foglalkozó osztályok. A bíróságok és az ügyészségek a szokásos hétköznapi rend szerint működnek.

A köztisztviselők napját 1997 óta rendezik meg a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére. 2001 óta a közigazgatásban dolgozóknak július 1-je munkaszüneti nap.

Ezen a napon nem nyitnak ki az APEH ügyfélszolgálatai, nem lesz elérhető az APEH telefonos ügyintéző és tájékoztató szolgálata sem. Ugyanígy nem nyitnak ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a regionális igazgatóságok ügyfélszolgálatai és az információs vonal sem lesz elérhető. Zárva tart a Központi Okmányiroda és a helyi okmányirodák többsége is.

Az önkormányzatok maguk dönthetik el, hogy milyen nyitva tartás szerint üzemelnek. Nem dolgozik a minisztériumi alkalmazottak többsége sem, de a Pénzcentrumot a Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság úgy tájékoztatta, hogy az állami felsővezetők és a sajtókapcsolatokkal foglalkozó osztályok július 1-jén is munkába állnak.

Működnek a vízügyi igazgatóságok, a meteorológiai szolgálat, és ügyeletet tartanak a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál is.

A bíróságok és az ügyészségek nem zárnak be, a szokásos hétköznapi munkarend szerint működnek. A bíróságokra azért sem vonatkozik a szünnap, mert az ítélőszékek július 15-én, a Bíróságok Napján tartanak munkaszünetet.