Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Cozma-ügy: nyolcan maradtak előzetesben

2010.07.02. 14:42
Előzetes letartóztatásokat, házi őrizeteket szüntetett meg a Veszprém Városi Bíróság a Cozma-ügy csoportosan elkövetett garázdaság bűnperében a nyári ítélkezési szünet előtti utolsó tárgyalási napon, pénteken. A bíróság a garázdaság tárgyalását október 11-én folytatja.

Bogdánné Gremsperger Andrea tanácsvezető bíró védői indítványra megszüntette Raffael István hetedrendű, Katona Eugén tizedrendű és Kassai Henrik tizenkettedrendű vádlott előzetes letartóztatását, ugyanakkor elrendelte mindhármuk házi őrizetét; Raffael az enyingi, Katona a győri, Kassai a pécsi lakását nem hagyhatja el a hatóság engedélye nélkül.

A bíróság továbbra is fenntartotta viszont - szemben a védői indítvánnyal - Raffael János hatodrendű és Kalányos Róbert tizenharmadrendű vádlottak előzetes letartóztatását. A vádlottak a döntést tudomásul vették. Raffael János elmondta, 11 hónapja van már előzetes letartóztatásban, annak idején önként jelentkezett a rendőrségen, és soha még nem volt garázdasági ügye.

Megszüntette a bíróság a Cozma-ügyben Beéry testvérek házi őrizetét, viszont lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el számukra; Beéry Csaba nyolcadrendű vádlott Pápát, Beéry Iván kilencedrendű vádlott pedig Veszprémet nem hagyhatja el hatósági engedély nélkül.

Sárosi Dóra ügyész Raffael István, Katona Eugén és Kassai Henrik szabadlábra helyezése ellen fellebbezést jelentett be, és ugyancsak fellebbezett a Beéry testvérek házi őrizetének megszüntetése miatt is.

A Cozma-ügyben a mostani bírósági döntés után nyolcan maradtak még előzetes letartóztatásban. A tanácsvezető bíró a tárgyalás végén közölte, hogy a csoportosan elkövetett garázdaság miatti bűnpert október 11-én folytatja. A Cozma-ügyben az emberöléssel vádoltak tárgyalását szeptember 13-án kezdik meg a Veszprém Megyei Bíróságon.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait - Zarko Sesumot, a szerb és Ivan Pesicet, a horvát kézilabda-válogatott tagját - életveszélyesen megsebesítették.