Feloszlatták a miskolci Fidesz-szervezetet

2010.07.05. 11:52 Módosítva: 2010.07.05. 11:55
Szinte semmi sem működött úgy Miskolcon, ahogyan azt a pártvezetés szerette volna, hosszasan sorolják a kifogásokat: a tagok inaktívak, hiányoznak a jegyzőkönyvek, ráadásul a "tagdíjfizetési morál rendkívül rossz".

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országos választmányának elnöksége június 22-i ülésén feloszlatta a szövetség csaknem nyolcszáz tagot számláló miskolci szervezetét.

A testület szerint a városi szervezet vezetése rendszeresen szembemegy a választókerületek érdekével, és a szövetség elnöke által kinevezett választókerületi elnökökkel sem tudtak megfelelő együttműködést kialakítani.

Az elnökség Bíró Márk regionális igazgatót bízta meg a miskolci helyi szervezet újjászervezésével.

A határozat indoklása szerint a városi csoport jelentős része inaktív tagja a szervezetnek, így olykor még a határozatképes ülések megtartásához szükséges minimális létszámot sem lehet biztosítani. A tagnyilvántartás pontatlan, a központi hivatallal történő egyeztetése rendszertelen és esetleges, a szervezet tagdíjfizetési morálja rendkívül rossz - sorolják.

Az indoklás kitér arra is, hogy "a közgyűlési jegyzőkönyvek útja-helye ismeretlen", több évre visszamenőleg alig található határidőben leadott jegyzőkönyv a csoport érvényesen megtartott üléseiről, a közgyűlések időpontjáról és napirendjéről szóló értesítéseket nem küldik meg az alapszabályban előírt rendelkezés szerint a területi választmány elnökségének, így e testület nem gyakorolhatja a csoport szabályszerű működése feletti ellenőrzési kötelezettségét.

Korábban megírtuk, hogy a párt újbudai csoportját is feloszlatták. A hosszú ideje húzódó belháborúban a honvédelmi államtitkártól várják béketeremtést, akit kívülről importáltak az újbudai szervezetbe.