Nem lép vissza Horváth Csaba

2010.07.07. 08:03
Horváth Csaba lesz a szocialisták főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokon, bárkit is indít az LMP. A Jobbik a gárdaalapító Staudt Gábort indítja.

Normális politikai viszonyok között lenne realitása , hogy az egyébként hasonló ideológiát valló politikai és civil szervezetek összefogjanak, mondta Horváth Csaba a Népszava szerdai számában megjelent interjúban.

A szocialista politikus arra a kérdésre, hogy visszalép-e az LMP javára, azt mondta: "a tömör válasz: nem. A bővebb válasz: határozott nem". Szavai szerint a korábbi javaslata nem az LMP jelöltjéről szólt, hanem egy civil összefogásról, ami teljesen más logika. Szerinte az összefogással kiegyenlítettebb lenne a küzdelem az őszi önkormányzati választásokon.

A szocialisták programja korábbi kezdeményezésekre és megvalósult programokra épül. Horváth Csaba szerint "az a program, ami egy egészségesebb, tisztább, biztonságosabb és zöldebb Budapest megteremtését szolgálja, minden logikusan és nem politikai hevülettel gondolkodó budapesti számára elfogadható és támogatható".

A szocialista jelölt szerint a fideszes Tarlós István programjának lényege, hogy "elég működtetni a kazánt, életben tartani a tüzet. Ez a pusztán üzemeltetői modell visszafejlődés is". Horváth Csaba szerint is üzemelnie kell a városnak, "de ha nem fejlesztjük, nem megy abba az irányba, amit egy korszerű, modern gondolkodású város lakói elvárnak". Mint mondta, olyan program kell, ami képes arra, hogy a napi ügyek mellett a stratégiákat jól megfogalmazza, összehangolja, majd megvalósítsa.

Staudt Gábor lesz a Jobbik főpolgármester-jelöltje, értesült a párthoz közeli forrásokból a Magyar Nemzet. Azért döntöttek a 27 éves képviselő mellett, mert már van önkormányzati tapasztalata, 2006 óta Budafok-Tétényben a kulturális, sport és turisztikai bizottság elnöke. A politikus az ELTE jogi karán végzett és 2004-ben csatlakozott a Jobbikhoz, most a párt jogi kabinetjét vezeti. Staudt Gábor 2007-ben részt vett a Magyar Gárda Egyesület alapításában. A cikkben az is olvasható, hogy egyike annak a négy képviselőnek, akiknek tevékenységét nemzetbiztonsági szempontból kockázatosnak ítélték a "C" típusú átvilágításon.