Őrizetbe vették a DDRF Zrt. vezérigazgatóját

2010.07.07. 15:47 Módosítva: 2010.07.07. 16:40
A rendőrség őrizetbe vette a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési (DDRF) Zrt. vezérigazgatóját, a bama.hu információi szerint az egyetemi vesztegetési üggyel kapcsolatban.

Szerdán kora délután rendőrök vették őrizetbe a F. Tamást, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatóját Pécsen, írja a bama.hu. A pályázati, pénzügyi és vállalkozásfejlesztési tanácsadással foglalkozó, állami és önkormányzati tulajdonú cég vezetőjénél házkutatást is tartottak.

A Baranya megyei hírportál értesülései szerint a rendőrségi akció a pécsi egyetemen májusban kirobbant, közbeszerzésekkel kapcsolatos visszaélések nyomozásával van kapcsolatban.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője csak annyit mondott, nyomozati cselekményt hajtanak végre.

A pécsi egyetemen a tavaly és tavalyelőtt végrehajtott informatikai beszerzésekkel kapcsolatos fájlokat vizsgálják a nyomozók. Ebben az időszakban évente nagyjából 700 millió forintot költött az intézmény informatikai beszerzésekre. A pécsi, egyetemi vesztegetési ügy tíz gyanúsítottja közül kilencnek június végén hosszabbította meg előzetes letartóztatását a Pécsi Városi Bíróság.

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. a honlapján közzétett bemutatkozás szerint állami és önkormányzati tulajdonban lévő fejlesztési részvénytársaság, amelynek jegyzett tőkéje 1,2 milliárd forint. A DDRF ZRt. pénzügyi, üzletviteli, pályázati és egyéb gazdasági tanácsadási tevékenységet folytat, továbbá pénzügyi befektetőként a régióban működő kis- és középvállalkozásokban szerez tulajdonrészt átmeneti időtartamra.