Rekkenő hőség lesz a jövő héten

2010.07.11. 11:04 Módosítva: 2010.07.11. 11:19
Öt régióban másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos a meleg miatt. A jövő héten folytatódik a kánikula, már az éjszakák sem hoznak felfrissülést.

Másodfokú hőségriasztást rendelt el öt régióban az országos tiszti főorvos vasárnaptól, tájékoztatott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A hőségriasztás azért kellett elrendelni, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint vasárnap Közép-Magyarországon, Közép-Dunántúlon, Nyugat-Dunántúlon, Észak-Alföldön és Dél-Alföldön is eléri a 25 fokot a középhőmérséklet.

A jövő hétre is rekkenő hőség várható, tartósan ilyen meleg időszak még nem volt idén, tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) sajtóügyeletesétől. Délutánonként már az ország minden pontján 30 fok felett alakul a hőmérséklet, de a hét második felében helyenként, elsősorban az Alföld déli részén akár 37 fok is lehet.

Az éjszakák sem lesznek felfrissítőek, a hét második felében már nem nagyon esik 20 fok alá a hőmérséklet, és szombat hajnalban akár 25 fok is lehetséges.

Van esély rá, hogy a hétvégére megérkezik egy hidegfront, azonban jelentős változást ez sem hoz, csak a tikkasztó hőség enyhülhet néhány fokkal. Ezzel együtt több helyen kialakulhat zápor.