Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Déri János fia lett az MSZP-frakció sajtósa

2010.07.21. 10:58 Módosítva: 2010.07.21. 15:35
Déri Balázs korábban a Hustler című pornómagazin és több hírportál főszerkesztője volt, most a politikában is kipróbálja magát.

Az MSZP frakciója hétfőn felkérte Déri Balázst a képviselőcsoport kommunikációs igazgatói pozíciójának betöltésére. Erről az érintett számolt be közleményben szerdán.

"A vérében a média" című írásban felidézi saját pályafutásának fontosabb állomásait. Mint írja, "beleszületett a média világába, édesapja, a szakma által nagyra becsült Déri János már kisgyerekként magával cipelte őt szerkesztőségekbe, tévékbe, rádiókba, fellépésekre (...)".

D KOS20060302002

Úgy fogalmaz, "az internet hozta meg számára a kiteljesedést". Alapító főszerkesztője volt a www.stop.hu hírportálnak, "melyet ottani működésének három éve alatt közismert médiummá formált, majd elunva a skatulyát újabb feladatot keresett, és megalapította a www.hirextra.hu hírportált, melyet szintén három éves időtartamig vezetett".

Arról nem tett említést, hogy egy ideig ő volt a Larry Flint által 1974-ben alapított Hustler magyarországi kiadásának a főszerkesztője. A pornómagazin itthon öt éven át jelent meg 15-20 ezer példányban, közölte szerkesztőségünkkel Nagy Rita, az azóta megszűnt lap kiadójának igazgatója.

Déri Balázs célkitűzései között szerepel, hogy "megreformálja, felfrissítse az MSZP kommunkációját, nyitottabbá tegye a kommunikáció legújabb technikái számára a képviselők gondolkodását, szemléletét, hozzáállását".

A párt azt is közölte, hogy az MSZP kampányát Szanyi Tibor irányítja majd az őszi önkormányzati választások előtt. Mint írták, az indoklásban kiemelt helyen szerepelt az a tény, hogy Szanyi Tibor sikerrel vette a parlamenti választásokat, "és az e közben szerzett tapasztalatok minden bizonnyal hasznosak lehetnek az önkormányzati választásokon induló párttársai számára".